Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit doe je met een bananenschil!

Dit doe je met een bananenschil!

Dit doe je met een bananenschil!

STOP! Gooi de bananenschil niet meer weg na het eten van een banaan. Een bananenschil is namelijk goed voor je huid. Lees hier de wonderlijke toepassingen. 

Blauwe plek

Au! We vinden het vervelend als we een blauwe plek hebben. Pak de bananenschil er maar bij, want de bananenschil zorgt ervoor dat je blauwe plek sneller verdwijnt. Wrijf met de buitenkant van de schil voor 10 tot 30 minuten over je blauwe plek. Je zult zien dat de blauwe kleur een stuk minder wordt.

Hoofdpijn

Weer last van hoofdpijn? Pak een banaan, eet ‘m op en bewaar de schil. Pureer de schil en smeer dit mengsel op je voorhoofd en slapen. Houd dit mengsel er een kwartier tot half uur op je voorhoofd en je hoofdpijn zal wegtrekken. Paracetamol heb je voortaan dus niet meer nodig!

Wratten

Een wrat op je teen of vinger? Vervelend! De kalium in de schil van de banaan zorgt ervoor dat je wratten langzaamaan verdwijnen. Gebruik nu de gele kant, de buitenkant van de schil. Scheur een stukje bananenschil af en plak deze met een pleister op de wrat. Herhaal dit een aantal keer. Het duurt ongeveer anderhalve week totdat de wrat er af valt.

Gezichtsmasker

Een bananenschil zit bomvol vitaminen, mineralen en enzymen die ervoor zorgen dat je huid sneller herstelt en acne sneller verdwijnt. Hoe? Wrijf de binnenkant van de bananenschil op je gezicht en laat het zitten. Herhaal dit een aantal dagen. Je zult zien dat je huid er beter uit zal zien.

Wondjes

Heb je je zeer gedaan en schaafwondjes opgelopen? Je hebt een bananenschil nodig als je de wondjes eerder weg wilt hebben. Wrijf daarvoor met de binnenkant van de banaan over het wondje. Een bijkomend voordeel: de kans een litteken wordt minder!

Lees ook:

– Zo blijven bananen mooi geel

– Waarom zijn de bananen krom?

– Tips om te besparen op boodschappen