Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dieuwke blogt week 2: de keuken en voorraadkast opruimen

Dieuwke blogt week 2: de keuken en voorraadkast opruimen

Dieuwke blogt week 2: de keuken en voorraadkast opruimen

De Grote Flair Opruimweken zijn gestart! Doe mee met de hashtag #Flairopruimweken en lees hier de tweede blog van onze opruimcoach Dieuwke. 

Grote Flair Opruimweken

Wil je graag met een fris, opgeruimd en overzichtelijk huis én geest de herfst in? Zet dan de deuren wijd open en laat de wind flink door je huis waaien door mee te doen aan de schoonmaakchallenge. In drie weken tijd pakken we de slaapkamer, kledingkast, keuken, voorraadkast, badkamer en wasruimte aan. We gaan opruimen, schiften en onze spullen minimaliseren om zo meer rust en ruimte te creëren in huis. Lees hier meer over minimaliseren.

Dat doen we niet alleen, maar samen met Dieuwke van MoedersMinimalisme.nl Doe je mee? Elke dinsdag starten we met het aanpakken van een nieuwe ruimte en de rest van de week krijg je praktische tips om stap voor stap tot een opgeruimd huis te komen. Gebruik de hashtag #Flairopruimweken en deel het resultaat!

Week 2: De keuken en voorraadkast opruimen

Het zal je verbazen hoeveel overbodige spullen je in je keukenkastjes bewaart. Stal het eens uit en kijk wat je echt gebruikt. Heb je vijftien mokken? Heb je aan zes stuks niet genoeg? Doe keukenapparaten die je toch nooit gebruikt weg en kijk van welke dingen je er onnodig twee in je keuken hebt liggen.

Weet je niet waar je moet beginnen? Dan kun je ook alle spullen uit je keuken in een doos doen. Wanneer je iets nodig hebt, pak je het eruit en na gebruik zet je het weer in je keukenkastje. Je zult zien met hoe weinig je toe kunt en hoeveel spullen er na een aantal weken nog in de doos zitten. Je kastjes zullen veel netter ingericht zijn en je kunt alles beter vinden. Vergeet ook niet het aanrecht te minimaliseren. Zo kun je het makkelijker schoonhouden, is het lekker rustig voor het oog en heb je alle ruimte om je eten te bereiden. Ook de voorraadkast is vaak bij vele mensen een heerlijke chaos. Ik ga jullie deze hele week tips geven, zodat jullie stap voor stap een overzichtelijke keuken én voorraadkast krijgen.

Doe mee!

Volg elke dag de opruimtips van Dieuwke op Flair’s Facebookpagina (én check de hashtag #Flairopruimweken) en creëer stap voor stap een heerlijk opgeruimde keuken en overzichtelijke voorraadkast.

Na deze opruimweek zul je…

  • geen overbodige spullen meer hebben staan op je aanrecht
  • een nette voorraadkast hebben
  • geen overbodige keukenartikelen meer in je keukenkastjes hebben staan
  • weten hoe je met een paar simpele schoonmaakmiddelen je hele huis kunt schoonhouden

Dieuwke van Moeders MinimalismeMeer inspiratie opdoen om te minimaliseren? Lees er alles over op de blog van Dieuwke, MoedersMinimalisme.nl