Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dieuwke blogt week 1: slaapkamer en kledingkast opruimen

Dieuwke blogt week 1: slaapkamer en kledingkast opruimen

Dieuwke blogt week 1: slaapkamer en kledingkast opruimen

Vandaag starten we met de Grote Flair Opruimweken! Doe mee met de hashtag #Flairopruimweken, en lees hier de allereerste blog van onze opruimcoach Dieuwke. 

Grote Flair Opruimweken

Wil je graag met een fris, opgeruimd en overzichtelijk huis én geest de herfst in? Zet dan de deuren wijd open en laat de wind flink door je huis waaien door mee te doen met de schoonmaakchallenge. Vanaf vandaag, dinsdag 22 september, gaan we in drie weken de slaapkamer, de kledingkast, de keuken, de voorraadkast, de badkamer en de wasruimte aanpakken. We gaan opruimen, schiften en onze spullen minimaliseren voor meer rust en ruimte in ons huis. Lees hier meer over minimaliseren.

Dat doen we niet alleen, maar samen met Dieuwke van MoedersMinimalisme.nl. Doe je mee? Elke dinsdag starten we met het aanpakken van een nieuwe ruimte en de rest van de week krijg je praktische tips om stap voor stap tot een opgeruimd huis te komen. Gebruik de hashtag #Flairopruimweken en deel het resultaat!

Week 1: De slaapkamer en kledingkast

Hoe ziet je slaapkamer eruit? Opgeruimd met alleen een bed en een leeslampje, of heb je er manden vol wasgoed staan dat nog gestreken moet worden, dozen vol spullen die je nog wilt verkopen of schaatsen onder het bed liggen? Tijd voor verandering.

Slaapkamer in balans

In deze eerste week van de Grote Flair Opruimweken gaan we beginnen met de slaapkamer. Waarom deze ruimte? Omdat we ongeveer de helft van ons leven doorbrengen in de slaapkamer. En ook al heb je dan vaak je ogen dicht, het is erg belangrijk dat de slaapkamer in balans is. De slaapkamer is er immers om uit te rusten.

Een wasmand vol was dat nog opgevouwen moet worden, een televisie of een computer vraagt om activiteit en hoort niet in een slaapkamer thuis. Daarnaast is het fijn om de dag te beginnen en te eindigen in een heerlijk rustige ruimte die in balans is.

Vraag jezelf af, wat betreft de spullen in de slaapkamer, niet óf je ze nodig hebt, maar wát je er nodig hebt. Dat zal zijn: een bed, beddengoed, wellicht een nachtkastje en een leeslampje. Misschien items voor in je nachtkastje en eventueel iets moois om naar te kijken. Voor de rest hoef je niets, maar dan ook niets in de slaapkamer te hebben staan. Oók niet onder het bed en maak als het kan zoveel mogelijk gebruik van rustige kleuren.

Een kledingkast met topstukken

Ook gaan we deze week de kledingkast aanpakken. Hoeveel kleding heb jij in de kast liggen dat je bijna nooit draagt? Wanneer je een hele grote kast in je slaapkamer hebt staan die eigenlijk te groot is voor je slaapkamer, heb je nu de kans om deze om te ruilen voor een kleiner exemplaar zodat je slaapkamer automatisch beter in balans komt.

Een mens heeft namelijk helemaal niet zoveel kleding nodig als de meesten van ons denken. Kies vervolgens kledingstukken uit waar jij je gelukkig in voelt en kledingstukken die bij jou passen. Neem afscheid van kleding dat je amper draagt of overbodig zijn, bijvoorbeeld omdat het niet past of omdat je er teveel van hebt.

Doe mee!

Volg elke dag de opruimtips van Dieuwke op Flair’s Facebookpagina (én check de hashtag #Flairopruimweken) en creëer stap voor stap een heerlijke rustgevende slaapkamer en een perfecte kledingkast die bij jou past.

Na deze eerste opruimweek zal je…

  • geen overbodige spullen meer vinden in jouw slaapkamer
  • een slaapkamer hebben die volledig in balans is
  • weten wat de voordelen zijn van een minimale garderobe
  • hoe je een minimale garderobe kunt creëren

 

Dieuwke van Moeders Minimalisme Meer inspiratie opdoen om te minimaliseren? Lees er alles over op de blog van Dieuwke,
MoedersMinimalisme.nl.