Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dierenharen op je schone was? Zó plakken er geen haren meer aan je kleding

Dierenharen op je schone was? Zó plakken er geen haren meer aan je kleding

Dierenharen op je schone was? Zó plakken er geen haren meer aan je kleding

Vandaag is het dierendag, tijd voor extra knuffels! Een vervelende bijkomstigheid van al dat geknuffel zijn die vervelende haren. Denk je je dat je was schoon en fris uit de wasmachine komt, zitten er nog dierenharen op… Wij hebben de tip tegen dierenharen op schone was.

Schoonmaakdoekje

Het wondermiddel tegen dierenharen op je schone was die uit de wasmachine komt is een vochtig schoonmaakdoekje. Voeg één of twee vochtig schoonmaakdoekje toe aan de was. Leg daar bovenop je vuile was en je zult zien dat er geen dierenharen meer aan je kleding blijft zitten.

Hoe werkt het?

Het werkt heel simpel! Tijdens de wasbeurt draaien de vochtige doekjes mee door de kleding. Door het draaien blijven de haren van de kleding achter op het vochtige doekje. Dit trucje werkt niet alleen bij dierenharen, maar ook voor stof en pluisjes.

Geschikt schoonmaakdoekje

Het advies is echter wel het vochtige schoonmaakdoekje niet her te gebruiken. De werking is dan een stuk minder dan bij een nieuw vochtig schoonmaakdoekje. Daarnaast is het verstandig geen doekjes te gebruiken met een geur. De geur van schoonmaakdoekjes kan ervoor zorgen dat je schone was naar schoonmaakmiddel gaat ruiken. Niet echt heel prettig dus.

Lees ook
Happy (Eet Geen) Dierendag! Met deze tips eet je moeiteloos vega én gezond

Het is belangrijk om de juiste doekjes te gebruiken. Sommige doekjes zijn niet sterk genoeg en kunnen tijdens een wasbeurt scheuren. Gescheurde schoonmaakdoekjes zorgen voor nog meer troep en dat wil je natuurlijk voorkomen. Kies daarom voor antibacteriële schoonmaakdoekjes die zijn over het algemeen het sterkste.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Bron: Getty Images