Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze acht type collega’s hebben we allemaal weleens meegemaakt op de werkvloer

Deze acht type collega’s hebben we allemaal weleens meegemaakt op de werkvloer

Deze acht type collega’s hebben we allemaal weleens meegemaakt op de werkvloer

Of je nu op je werk bent of vanuit huis werkt, je brengt een hoop tijd door met je collega’s. Soms zitten daar vrienden voor het leven bij, soms halen collega’s het bloed onder je nagels vandaan. De volgende acht type collega’s hebben we allemaal weleens meegemaakt. Welke ben jij?

1. Het model

Hoe is het mogelijk? Elke dag ziet deze collega er tip top uit. Ze is volledig opgemaakt, haar haar zit altijd goed én ze draagt de leukste schoenen. Zelfs in uniform ziet ze er uit alsof ze zo de catwalk op kan. Waar haalt je collega de tijd vandaan? Jij hebt amper tijd om een leuke outfit uit te kiezen ’s ochtends. Deze collega is niet echt goed voor je zelfvertrouwen.

2. De keukenprinses

Stiekem jouw favoriet: de collega die altijd iets lekkers meeneemt. Dan heeft ze weer een cake gebakken waar het hele team van kan smullen. Dan neemt ze weer iets mee van de markt. Of ze neemt altijd een snoeppot mee waar collega’s van kunnen genieten. Ook tijdens de vrijdagmiddagborrel pakt deze collega groots uit.

3. De kletskous

Altijd gezellig om even te kletsen op het werk, maar deze collega raakt nooit uitgepraat. Ze is op de hoogte van alle werkroddels, nieuwsfeitjes en updates van de BN’ers. Een schat van een collega, maar stiekem hoop je dat hij of zij even stopt met praten, zodat je je werk afkrijgt.

4. De werk-vermijdende collega

Hmm vervelend: de collega die altijd maar het minimale doet. Als je met haar samen moet werken, doe jij dubbel zo veel, terwijl je collega meelift op jouw succes en harde werk. Op de een of andere manier weet je collega altijd haar taakjes op iemand anders af te schuiven. Niet echt ideaal. Of ben jij stiekem zelf deze collega?

5. De vakantieganger

Deze collega is eigenlijk vaker niet op het werk dan wel. Je weet niet hoe ze het doet, maar ze is regelmatig op vakantie of heeft een dagje vrij. Stiekem ben je wel een beetje jaloers op deze collega. Af en toe vervloek je hem of haar als die weer een selfie deelt vanuit Parijs, terwijl jij zit te ploeteren op kantoor.

6. De hardwerkende collega’s

Hier zouden er meer van mogen zijn: de perfecte, hardwerkende werknemer. Deze collega’s nemen met liefde extra taken op zich, hebben hun werk altijd op tijd af en staat voor iedereen klaar. Ook klagen ze nooit over hun werkzaamheden. Tien punten als jij deze collega bent!

7. De afspraak-is-afspraak

De werkafspraken zijn het mantra van deze collega. Zelf houden ze zich supergoed aan alle regeltjes. Deze collega is een pietje precies en wijst anderen vaak op de kledingvoorschriften of de officiële lunchtijd. Het lievelingetje van de baas, maar vaak iets minder geliefd bij het team.

Lees ook:
Opgebiecht: ‘Ik had een affaire met een getrouwde collega’

8. De lolbroek

Als je moet werken met deze collega ben je voornamelijk aan het lachen. Deze collega heeft humor en tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht. Soms weet ze niet wanneer het tijd is om serieus te zijn, maar ach, humor is hartstikke belangrijk op het werk. Werken moet ook leuk blijven, toch?

Bron: &C | Beeld: GettyImages