Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Topserie ‘Dexter’ na 8 jaar afwezigheid terug op de buis: eerste trailer meteen ‘bloedspannend’

Topserie ‘Dexter’ na 8 jaar afwezigheid terug op de buis: eerste trailer meteen ‘bloedspannend’

Topserie ‘Dexter’ na 8 jaar afwezigheid terug op de buis: eerste trailer meteen ‘bloedspannend’

De makers van de reboot van ‘Dexter’ hebben zondag de eerste trailer gedropt van de miniserie, die ‘Dexter: New Blood’ gaat heten. Ook maakte zender Showtime op de virtuele versie van Comic-Con bekend wanneer we de show – waarvan het origineel in 2013 ten einde kwam – kunnen verwachten.

‘Dexter’ kijken in Nederland

Op 7 november begint de show in de VS. Of wij tegen die tijd ook kunnen genieten van de afleveringen, is vooralsnog onbekend. De kans is echter aanwezig dat Amazon voor ons in de bres springt: momenteel zijn alle seizoen van het origineel immers te zien op diens streamingsdienst Prime Video (slechts 2,99 per maand).

Sympathie voor de moordenaar

Dexter was een unieke serie en één van de weinige shows waarbij je sympathie voelde voor een seriemoordenaar. Kleine opfrisser nodig? Dexter draaide om bloedsporenanalist Dexter Morgan, die een ogenschijnlijk braaf leven leidt in Miami, waar hij bij de politie op de afdeling moordzaken werkt. Wat niemand weet, is dat hij óók als seriemoordenaar door het leven gaat.

Balans tussen ‘werk’ en privé

Om zijn afwijking, die hij al vanaf jongs af aan heeft, toch enigszins in goede banen te leiden, heeft hij van zijn adoptievader Harry geleerd om enkel degenen te vermoorden die het ‘verdienen’. Moordenaars, verkrachters, liefhebbers van kinderporno en andere misdadigers die hun straf ontlopen zijn, grijpt hij in de kladden. Ondertussen is Dexter voortdurend op zoek naar de balans tussen zijn drang en het leiden van een normaal leven.

Wat kunnen we verwachten?

Showrunner Clyde Phillips liet tijdens een q&a weten dat New Blood niet ‘gewoon’ een negende seizoen is van de hitserie. “We willen erin duidelijk maken dat er tien jaar voorbij zijn gegaan in de tussentijd. Het verhaal gaat dan ook verder op een hele andere plek dan Miami.” In de nieuwe serie leeft Dexter onder de naam Jeff Lindsay – een verwijzing naar de auteur van het boek waarop de serie gebaseerd was – in een winters plaatsje in de noordelijke staat Massachusetts. Daar lijkt hij zijn drang lang onder controle hebben kunnen houden, maar ja… Bloed kruipt waar het niet gaan kan, hè?

Lees ook
Op het puntje van je stoel: déze loeispannende nieuwe Netflix-serie wíl je in één ruk bingen

Prijzen en nominaties

Van Dexter werden acht seizoenen gemaakt. Acteur Michael C. Hall werd voor zijn vertolking van Dexter vijf keer genomineerd voor een Emmy, en won een Golden Globe en een SAG Award voor de rol. De show werd daarnaast tussen 2008 en 2011 vier keer genomineerd voor de Emmy voor beste dramaserie, maar greep iedere keer naast het felbegeerde beeldje.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Still