Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kun je de deur van de wasmachine beter open of dicht laten als je ‘m niet gebruikt?

Kun je de deur van de wasmachine beter open of dicht laten als je ‘m niet gebruikt?

Kun je de deur van de wasmachine beter open of dicht laten als je ‘m niet gebruikt?

Laat jij de deur van de wasmachine open staan als je hem niet gebruikt? Of ben jij juist zo iemand die hem dicht laat? Zijn daar eigenlijk regels voor? En wat is het beste voor je wasmachine? Wij leggen het je uit. 

Deur open of dicht?

Het voelt misschien wat onnatuurlijk om de deur van je wasmachine open te laten staan, maar toch is dit wel beter. Het vocht dat in je wasmachine zit kan op deze manier namelijk beter weg. Een paar uur nadat je de wasmachine hebt gedaan kun je deze wel weer dichtdoen. Ook kun je het doseerbakje het beste iets open doen. Het vocht kan hierdoor weg en het restvocht kan in het ladesysteem verdampen.

Lees ook
Waarom je je wasmachine één keer per maand op 90 graden moet laten draaien

Toch maar open dus

Zelfs als je de wasmachine uren- of dagenlang niet gebruikt kun je de deur beter open laten staan. Doe je dit niet? Dan kunnen er nare luchtjes ontstaan in je wasmachine, maar ook schimmel en vuil kan zich ophopen. Ala je de deur dus openhoudt verkom je deze problemen en zal je wasmachine ook langer meegaan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: GettyImages