Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dennennaalden onder de kerstboom opruimen (trucje!)

Dennennaalden onder de kerstboom opruimen (trucje!)

Dennennaalden onder de kerstboom opruimen (trucje!)

Het is tijd om de kerstboom weer op te tuigen. Voor veel mensen een leuk moment om in de kerstsfeer te komen. Maar och, dat eeuwige gestofzuig…

Dennennaalden opruimen

Nog steeds kiezen veel mensen ieder jaar opnieuw voor een échte boom, meestal een spar. Uiteraard geeft een echte boom het ultieme kerstgevoel, maar het zorgt ook voor aardig wat rotzooi. Je kunt blijven stofzuigen, op de een of andere manier kom je telkens weer zo’n vervelende dennennaald tegen. In je kleding, door de gang, op de bank… Het zou zonde zijn als je om deze reden voor een ‘nepperd’ gaat, toch? Gelukkig is er een heel makkelijke manier om snel alle dennennaalden van de vloer te vegen. Here’s how! 

Heb je een houten vloer?

Veeg alle dennennaalden bij elkaar. Pak nu een kledingroller en bind deze vast aan een bezem of dweil. Dit doe je door bijvoorbeeld tape of een elastiek te gebruiken. Zorg dat de plakkerige kant van de roller aan de buitenkant zit. Tada! Je hebt nu een soort ‘plakbandbezem’ waarmee je in één keer alle dennennaalden kunt ‘opplakken’. Easy as pie, right?

Heb je tapijt of een vloerkleed?

Pak wat baking soda uit je keukenkastje en strooi wat van het spul over je tapijt of vloerkleed. De baking soda blijft plakken aan de dennennaalden, waardoor je ze vééél makkelijker kunt opzuigen.

Weet jij ook nog een handige tip tegen rondslingerende dennennaalden? Laat het ons weten!

Kijk voor meer inspiratie voor Kerstmis in het Dossier ‘Kerst ideeën’ >>

Lees ook: