Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dit is de reden waarom de tijd op je wasmachine nooit klopt

Dit is de reden waarom de tijd op je wasmachine nooit klopt

Dit is de reden waarom de tijd op je wasmachine nooit klopt

Je kent het wel: nog even snel een kort wasje draaien voor je weg moet, maar je wasmachine doet er een kwartier langer over dan die heeft aangegeven.  Er klopt helaas nooit iets van de tijd op de wasmachine. Hoe kan dat nou?

TROMGEROFFEL… het heeft te maken met je wasmiddel.

De tijd op de wasmachine

Bij het wassen van kleding moet je altijd rekening houden met extra tijd. Dat een wasje altijd langer duurt, heeft te maken met zeepresten. In het apparaat zitten allerlei sensoren, aan het einde van het wasprogramma meten een paar van deze sensoren hoeveel zeepresten er in het water zijn overgebleven. Bij te veel zeepresten, spoelt de wasmachine nog een paar extra om de zeep uit de was te krijgen. Dus kunnen we stellen dat hoe meer wasmiddel je erin gooit, hoe langer een wasje duurt.

Slimme wasmachine

Eigenlijk moeten we onze wasmachine dankbaar zijn, want bij te veel wasmiddel of wasverzachter, die in de was blijft zitten, gaat de was juist weer stinken. Wie denkt dat je was bij veel zeepsop nog lekkerder gaat ruiken, heeft het mis. Te veel zeepsop kan je was naar natte hond laten stinken. Gelukkig is de wasmachine zo slim om dat te voorkomen, dan maar even 5 minuten extra wachten.

Lees ook
Wasjes draaien: dit is hoelang je schone was in de wasmachine kan laten zitten

Wasmiddel dosering

De conclusie van de langere wastijd is dus dat het ligt aan je eigen dosering wasmiddel. Eigen schuld, dikke bult. Naast dat je kleding niet lekkerder gaat ruiken bij te veel wasmiddel, is het ook niet goed voor de wasmachine. Dan gaat ‘ie sneller kapot. Houd je daarom aan de aanbevolen hoeveelheid die op de verpakking van je wasmiddel staat en mocht je willen dat alles extra lekker ruikt? Gebruik dan eens wasparfum.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images