Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Redactie ‘De Slimste Mens’ zal quiz nóóit winnen: kijkers vallen over uitzending vol ‘enorme’ fouten

Redactie ‘De Slimste Mens’ zal quiz nóóit winnen: kijkers vallen over uitzending vol ‘enorme’ fouten

Redactie ‘De Slimste Mens’ zal quiz nóóit winnen: kijkers vallen over uitzending vol ‘enorme’ fouten

Alweer een aantal weken lang kunnen spelletjesfanaten op doordeweekse avonden genieten van een nieuwe aflevering van ‘De Slimste Mens’. De show blíjft een kijkcijferkanon, maar helaas viel de uitzending van dinsdagavond minder in de smaak bij fans. Er zaten namelijk een paar grote fouten in de quiz, zo merkte twitterend Nederland op. Hun reacties zijn dan ook allesbehalve mals te noemen.

Fouten in ‘De Slimste Mens’

Kijkers van De Slimste Mens hebben gisterenavond massaal van zich laten horen. En niet in de positieve zin. De uitzending zou namelijk vol fouten zitten, iets wat volgens fans niet door de beugel kan. Ook zou het altijd scherpe jurylid Maarten van Rossem (76) er niet helemaal bij zijn met zijn hoofd.

Onjuist fragment

Volgens de kritische kijkers lag Maarten te slapen tijdens de opnames van de bewuste aflevering. Op de vraag ‘Hoe laat is het in New York als het in Nederland twaalf uur ’s nachts is?’ werd geantwoord met “zes uur ’s ochtends”. De oplettende kijker weet dat het antwoord zes uur ’s avonds had moeten zijn, maar Van Rossem greep niet in. Ook werd er een verkeerd fragment bij een film uitgezonden. Het ging in de quiz om de Italiaanse film Una Giornata Particolare, maar er werd een fragment getoond van Ieri Oggi Domani.

Verkeerde antwoord

Als klap op de vuurpijl werd gevraagd op welk eiland de film Magnum PI zich afspeelt. Hawaï werd goedgekeurd, maar dat had het eiland Oahu moeten zijn. Dat eiland is wel onderdeel van de staat Hawaï.

Onterecht?

Het AD stelt dat alle kritiek van de kijkers te voorbarig is. Volgens het dagblad is het antwoord op de vraag over New York wél goed en was de clip die getoond werd bij de filmvraag over Una Giornata Particolare niet direct fout.

Lees ook
Hilarisch: deze man zit opvallend vaak in het publiek bij ‘De slimste mens’

Meer dan een miljoen kijkers

Ondanks de fouten in het programma, is De Slimste Mens – na het NOS Journaal van acht en zes uur – het best bekeken programma van de dinsdagavond. Sinds de aftrap passeert het NPO2-programma geregeld de miljoen kijkers. Dinsdag keken ruim 1,1 miljoen mensen naar de quiz. Hello Goodbye scoorde beduidend lager dan een week eerder. Waar vorige week nog iets meer dan 1,1 miljoen mensen naar het programma met Joris Linssen keken, waren dat er nu 859.000.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Twitter | Beeld: KRO-NCRV