Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > De leukste speeltenten

De leukste speeltenten

De leukste speeltenten

Wat een heerlijke tijd is het toch, de zomervakantie. Die zes weken leken vroeger eeuwig te duren! Hopelijk beleven mijn kinderen de zomervakantie ook zo.

Wij begonnen deze vakantie bij de buitenschoolse opvang. Aangezien onze jongste aangaf dat ze er heel verdrietig van werd (haar vriendinnen & klasgenoten van de opvang waren namelijk wel met vakantie en ze moest naar een andere locatie), hebben we de opvang via haar opa en oma kunnen regelen. Tot groot geluk van de kinderen waren er op dat moment bij opa en oma ook andere logees van wie de kinderen in een tent sliepen. Spontaan zijn er plannen gemaakt om ook in de tent te mogen logeren. Gelukt! En wat heeft onze oudste genoten!

Tenten, zowel buiten als binnen, zijn heilig voor kinderen. Een eigen plek om in te spelen en te lezen. Aangezien de zomers niet altijd even zonnig zijn hier in Nederland, zet je net zo gemakkelijk een tent binnen op. Een speeltentje dan 😉

Ik heb online gezocht en de leukste speeltenten voor je gevonden. Ook leuk is het om een eigen hutje of tent te maken. Een groot houten wasrek kan dienen als frame voor een tent. Deze koop je bijvoorbeeld op Marktplaats. Via het blog “mokkasin” vond ik ook een grappige tent. Heb jij een plafond waar je een rekstok aan of op kunt hangen? Dan dient de rekstok in dit geval als basis voor de tent. Hang een grote lap stof over de stok en vouw de stof onder het matras. Via hetzelfde blog vond ik nog een zelfmaakidee. Maak zelf een tipi van stroken stof en bamboe stokken.
Geen zin of tijd om zelf een tent te maken? Online vind je genoeg speeltenten. Hieronder zet ik mijn selectie kinderspeeltenten. De grijze hangtent die ik vond bij Little Thingz is ook voor volwassenen een coole plek om te chillen. Fijne vakantie!