Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Creatief met je vakantiefoto’s

Creatief met je vakantiefoto’s

Creatief met je vakantiefoto’s

Ben je net op vakantie geweest en heb je een hoop foto’s gemaakt maar nog geen flauw idee wat je er mee wilt gaan doen? Of ga je nog op vakantie en wil je eens iets creatiefs doen met de foto’s die je nog gaat maken? Lees dan snel verder voor inspiratie!

Reisdagboek

Wil je eens een keer wat anders dan een standaard fotoalbum, ben je in een creatieve bui op vakantie en houd je van schrijven? Schrijf dan over elke dag een verhaaltje en maak daarvoor bij elke dag een bijpassende foto. Als je weer thuis bent kun je de verhalen en de foto’s verwerken in een boek. Zo heb je een soort eigen vakantiedagboek én fotoalbum in één. Op deze manier vergeet je je vakantie nooit meer.

Houten kisten en filmblikken

Heb je geen zin of tijd om al je foto’s in een fotoalbum te plakken maar heb je ze wel laten afdrukken? Dan is het misschien een idee om voor een andere simpele oplossing te gaan. Bewaar je mooiste foto’s bijvoorbeeld in een leuk houten kistje of blik. Versier deze in de stijl van je vakantieland en zet ze bijvoorbeeld in een open kast in de woonkamer. Na een paar vakanties heb je al een hele verzameling aan opgefleurde doosjes en blikken met vakantiefoto’s, en het ziet er ook nog eens erg gezellig uit!

Vakantiefilmpje

Maak iedere dag van elke leuke gebeurtenis of prachtuitzicht een kort filmpje van ongeveer 20 tot 30 seconden. Aan het einde van je vakantie heb je zo een hele hoop korte leuke filmpjes. Op het eerste gezicht misschien niet zo bijzonder, maar als je ze vervolgens allemaal achter elkaar monteert en er een leuk muziekje onder zet heb je je eigen mini-vakantiefilm. Super leuk om aan anderen te laten zien of later zelf nog eens terug te kijken!

Waslijn en wasknijpers

Wil je je foto’s in het zicht hebben, maar weinig moeite doen? Of heb je een lege lange hal in je huis of nog een wat kale muur en wil je daar verandering in brengen? Hang dan een waslijn aan de muur en bevestig al je leukste vakantiefoto’s met wasknijpers aan deze lijn. Tip! Ook erg leuk om te doen met al je Instagramfoto’s!

Kalender

Maak een selectie van je mooiste vakantiefoto’s en maak er een eigen kalender van, tegenwoordig kan dit gemakkelijk online. Een kalender komt altijd van pas en wat is er nou leuker dan je eigen persoonlijke kalender met je mooiste herinneringen aan je vakantieperiode? En het leuke is, je kunt dit ieder jaar weer opnieuw doen met nieuwe foto’s, wat een feestje!

Op de muur

Heb je een prachtige landschapsfoto of zonsondergangfoto waar je geen genoeg van kunt krijgen? Laat deze afdrukken op behang of een grote poster en plak deze op een van je lege muren in huis. Zo is je muur meteen opgefleurd! Natuurlijk kun je ook meerdere foto’s op een stuk behang laten printen. Of ga voor een ixxi en maak een fotocollage voor aan je muur.

 

Lees ook: