Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Creatief met alledaagse producten

Creatief met alledaagse producten

Creatief met alledaagse producten

Gebruik een stukje brood, je föhn of een blikje cola eens voor iets anders. Kijk maar, hoe handig!

Citroen

Wrijf een halve citroen over het snijblad om deze schoon te maken, nadat je er bijvoorbeeld vlees of vis op hebt gesneden. Ook kun je citroen gebruiken om je nagels witter te maken. Niet heel lief voor je nagels, maar wel effectief zegt men! Of knijp een citroentje uit over groenten en fruit, zodat de stukjes avocado bijvoorbeeld niet bruin worden in een salade.

Olijfolie

Werkt super als make-up reiniger, voor wangetjes zo zacht als een perzik en wimpers glanzend als nooit tevoren. Ook fijn om met een drupje olijfolie je nagelriemen zachtjes te masseren.

Cola

Giet een blikje cola in het toilet en tada, de wc is weer schitterend schoon!

Wit brood

Met wit brood verwijder je eenvoudig vette vingers van de muur. Druk het brood ertegenaan en als het goed is verdwijnt de vettigheid nu in het brood. Doe dit zo snel mogelijk, des te groter de kans dat de vlek helemaal oplost.

Föhn

Gebruik de föhn om kleding of bijvoorbeeld een tafelkleed rimpelvrij te krijgen. Oke, het duurt wel eventjes maar het is een heel handige oplossing voor als je geen strijkijzer hebt of geen tijd hebt om langs de stomerij te gaan. Ook kun je – wanneer je de föhn op de koude stand zet – super super snel het glazuur op een taart of cupcake hard laten worden. Dit zorgt ervoor dat de topping nog mooier en glanzender oogt.

Make-up borsteltje

Met een make-up borsteltje breng je niet alleen producten aan op je gezicht, je kunt er ook goed je toetsenbord mee schoonmaken. Het zorgt ervoor dat de toetsen schoon worden geveegd en viezigheid tussen de gaatjes weggaat. Handig!

Krant of tijdschrift

Gebruik een krant of tijdschrift als inpakpapier! Lintje eromheen en klaar is Kees. Of als je schoenen of laarzen doorweekt zijn, stop er dan proppen krantenpapier in dat het vocht zal absorberen. Dit herhaal je nog één of twee keer, als het nodig is.

 

Lekker creatief! Heb jij nog een handige tip?

Lees ook: