Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > COLUMN Leonieke: Verhuisstress

COLUMN Leonieke: Verhuisstress

COLUMN Leonieke: Verhuisstress

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Een vriendin vertelde me laatst dat een verhuizing of een verbouwing gebeurtenissen zijn die een mens de meeste stress opleveren. Geen idee of dit wetenschappelijk was onderbouwd, maar ik geloofde haar meteen. Als ik terugdenk aan mijn verhuizing een halfjaar geleden dan staat mijn nek onmiddellijk stijf van de spanning.

Ik dacht dat we alles tot in de puntjes 
hadden geregeld, maar toen 
het moment daar was, viel het (behoorlijk) tegen. Ons hele hebben en houwen inpakken bleek een gigantische klus die niet paste in een weekend. Maar ja, op maandagochtend zouden de verhuizers komen, dus je gaat gewoon maar door en door en door….

“mijn tip voor een verhuizing: vergeef elkaar snel”

Dat het buiten 35 graden was, hielp ook niet. Uiteindelijk gingen we op zondagavond van inpakken over op proppen en ging ik op maandagochtend (na drie uur slaap en terwijl de verhuizers al bezig waren) aan de slag met de kasten op zolder. En dan 
reageer je je af op de persoon die het dichtst bij je staat. Ik weet niet meer precies hoe het ging, maar ik gaf Robert de schuld van deze puinhoop en hij vond mijn planning waardeloos.

Later op de dag snauwde ik nog waarom hij toch altijd alles moest bewaren en ik kreeg 
te horen dat ik het huis niet goed had geboend voor de 
oplevering. Zo klooiden we twee dagen aan. Niet gezellig, maar toen we eenmaal in ons nieuwe huis zaten, zijn we nooit meer teruggekomen op onze onbenullige ruzies. Dat is mijn tip voor een verbouwing of verhuizing: vergeef elkaar snel. En lees alvast even het artikel op pagina 50.