Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Column Leonieke: Trouwen

Column Leonieke: Trouwen

Column Leonieke: Trouwen

Elke week praat Flair-hoofdredacteur Leonieke Borghuis (35) je bij over haar dagelijkse beslommeringen en pleziertjes. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Willem (4) en Boris (2).

Lees ook: Column Leonieke: Make-over

Een stressvrije bruiloft? Dat kan, echt. Vanaf pagina 40 hebben we 39 tips om van deze bijzondere dag een topfeest te maken. Ik ben vooral fan van nummer 26: geef er je eigen draai aan. Ik was namelijk laatst op een bruiloft waarbij het bruidspaar alles compleet op z’n eigen bijzondere manier had gedaan. Het thema was festival, omdat ze daar samen graag naartoe gaan.

De ceremonie, receptie en het feest waren op een boerderij met camping, op het gras speelde een band en eten en drinken kon je gewoon zelf pakken uit de koelkast. Het stel deed na het jawoord al snel de schoenen uit waardoor ook de gasten zich direct vrij voelden om de rest van de dag op blote voeten te lopen. Het was daardoor een heel relaxed en ontspannen feest, helemaal zoals het paar. Bij hen thuis mag je ook alles zelf uit de koelkast pakken, dus waarom niet op de bruiloft?

Overigens zag ik de ceremoniemeester af en toe wel een beetje gespannen rondlopen, maar goed, that comes with the job. Maar het dicht bij jezelf houden dus, dat is het allerbelangrijkste op zo’n grote dag. Helemaal stressvrij is misschien iets te ambitieus, want trouwen is nogal wat. Een beetje gezonde spanning lijkt me daarom prima.

Zelfs de festivalbruid had er last van: ‘Ik vond het zo spannend om de hele dag in de belangstelling te staan’, appte ze de volgende dag. ‘Maar het was zo bijzonder om alle mensen van wie ik hou bij elkaar hebben. Ik kan het iedereen aanraden.’ Amen.

Lees nu een halfjaar Flair voor € 11 per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. € 69,95!