Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > IJskoude cocktail: de frosé is perfect voor de warme zomer en zó maak je hem

IJskoude cocktail: de frosé is perfect voor de warme zomer en zó maak je hem

IJskoude cocktail: de frosé is perfect voor de warme zomer en zó maak je hem

Het is buiten hot, hot, hot! Dat betekent zomerkleding uit de kast, teenslippers aan, het terras op en… cocktails! Natuurlijk zijn er tientallen soorten cocktails, maar als je toe bent aan iets nieuws in plaats van je standaard ‘Sex On The Beach’ en ‘Mojito’ probeer dan een cocktail genaamd ‘frosé’. Oftewel een frozen rosé. Dit heerlijke, ijskoude drankje (ijsje?) is perfect voor de warme zomerdagen. 

Cocktail frosé

De frosé is eigenlijk een soort slush puppy voor volwassenen. En deze is niet alleen heerlijk om mee in de zon te zitten, ook is hij perfect voor een picknick met je vriendinnen of om mee te nemen naar een feestje. Zeker weten dat iedereen onder de indruk is van dit lekkere drankje.

Ingrediënten

Wat heb je nodig:

  • 750 milliliter rosé
  • 60 milliliter vodka
  • 250 gram aardbeien
  • 1 flinke eetlepel suiker
  • 2 eetlepels grenadine siroop
  • Een blender
  • Vormen voor ijsblokjes

Lees ook
Pikante rosé: dit verrassende zomerdrankje wil je proberen

Hoe maak je hem?

Om te beginnen moet je de ijsblok vormen vullen met rosé. Doe dit het liefst een dag voor dat je de frosé wil maken, dan weet je zeker dat ze perfect zijn. Hierna doe je de aardbeien en suiker in een kom en roer je ze. Dit doe je totdat de aardbeien en de suiker goed gemixt is, laat ze daarna eventjes staan. Gooi dit dan samen met de wodka, grenadine siroop en de rosé ijsblokjes in de blender. Mix dit tot het mooi glad is en that’s it! Nu heb je een heerlijke frosé.

Ben je meer een visual learner? Check dan de video hieronder.

De tekst gaat verder onder de video.

Frosecco

Niet zo’n van van rosé? De frosecco is ook een ding. Zelfde concept, alleen dan met prosecco. En zo maak je hem:

Schenk de prosecco in een ijsblokjesvorm en zet dit in de vriezer totdat de drank bevroren is. Doe ze vervolgens in de blender met de bramen, 30 cl bramensiroop, 20 cl limoensap en 10 cl perziksiroop. Pureer de ingrediënten, schenk de cocktail in grote wijnglazen en decoreer eventueel met wat overgebleven bramen of blauwe bessen. Genieten!

Beeld: Getty Images