Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Einde van Chateau Meiland is in zicht: kasteel onder voorbehoud verkocht

Einde van Chateau Meiland is in zicht: kasteel onder voorbehoud verkocht

Einde van Chateau Meiland is in zicht: kasteel onder voorbehoud verkocht

Het beroemde Franse kasteel van de familie Meiland staat al een tijd in de verkoop. Nadat ze noodgedwongen de vraagprijs moesten verlagen omdat er geen animo voor het optrekje was, lijkt er nu eindelijk iemand te zijn die potentie ziet in het oude chateau. Vrijdagavond schoof de hele familie gezellig aan bij Jinek en daar vertelde Erica vol trots dat Chateau Marillaux onder voorbehoud verkocht is.

Chateau Meiland verkocht

“We hebben vanmorgen de handtekening gezet'”, aldus een opgeluchte Erica Meiland. “Ja, maar ik vind pas dat het echt is als het echt verkocht is.” Het bekende Chateau Marillaux, dat min of meer de reden van het succes achter de Meilandjes is, stond al sinds begin juni te koop. De familie vroeg er in eerste instantie 1,25 miljoen euro voor, maar verlaagde de vraagprijs naar 998.000 euro.

Woonplezier van korte duur

In het vorige seizoen van Chateau Meiland was te zien hoe de familie hun intrede maakte in de gigantische woonboerderij in Hengelo. Helaas kwam al snel het nieuws naar buiten dat ze Meilandjes weer moesten vertrekken. “Het bestemmingsplan schijnt niet goed te zijn. We krijgen brieven dat we hier waarschijnlijk helemaal niet mogen wonen”, biechtte de voormalig kasteelheer bij Linda de Mol in de fauteuil. Echt lang hebben ze daar niet om getreurd. “Je kan wel bij de pakken neer gaan zitten en gaan treuren maar daar heb je jezelf alleen maar mee en de rest van de familie’, aldus Martien bij Jinek. ‘”En dan praten we met elkaar, en ga je oplossingen zoeken. Je gaat weer op Funda om huizen te zoeken.”

Makelaar aanklagen

Je kan je voorstellen dat de teleurstelling groot was, nadat de familie een heftige verhuizing achter de rug had, maar volgens Erica was de familie al na twee dagen over de teleurstelling heen. “Heel veel mensen vragen dan: ‘ga je die makelaar niet aanklagen of de vorige eigenaar? Of bij de gemeente langer procederen’. Maar daar hebben wij helemaal geen zin in. Dat geeft heel veel negatieve energie en dan ben je misschien twee jaar verder en dan moet je alsnog weg.”

Nieuwe onderneming in Noordwijk

De familie herpakte zich snel en besloten terug te keren naar hun geliefde Noordwijk. Erica en Martien zijn nog bezig met een huis maar Maxime heeft al wel een woning. Wat Noordwijk de familie gaat brengen, weten ze nog niet. ‘”We zijn natuurlijk heel ondernemend, misschien gaan we wel weer iets op poten zetten”, aldus Martien.

Dol op Claire

Ook vertelde Maxime bij Jinek over dochter Claire. Deze week werd bekend dat de kleine buiten beeld gehouden moet worden. ‘”Ik vind het vreselijk”, zei Maxime vrijdag aan tafel bij Jinek. “Ze gaat nu extra naar de opvang. Maar er zijn ook dagen dat dat weer niet kan en dan is ze bij ons thuis en moeten we haar continu uit beeld houden. Zij merkt dat gewoon”, aldus Maxime. Volgens haar is het niet alleen jammer voor de familie maar ook voor de serie. “Ik hoor zo vaak hoe dol de mensen op haar zijn.” Maxime vindt dat haar Claire een uitzondering moet krijgen. “Ik snap het wel”, zegt ze. “Maar ik vind toch wel dat hier sprake is van een uitzondering.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Martien Meiland (@martienmeiland)

Bron: Story.nl | Beeld: Talpa