Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aftellen! Dít zijn de eerste beelden van het állerlaatste seizoen ‘La Casa de Papel’ (dat al bíjna begint)

Aftellen! Dít zijn de eerste beelden van het állerlaatste seizoen ‘La Casa de Papel’ (dat al bíjna begint)

Aftellen! Dít zijn de eerste beelden van het állerlaatste seizoen ‘La Casa de Papel’ (dat al bíjna begint)

‘La Casa de Papel’, seizoen na seizoen een succes én de best bekeken Spaanse serie ter wereld, komt bijna ten einde. Althans, het laatste seizoen staat voor de deur en daar zijn nu de allereerste beelden van verschenen. ¿Estás listo?

Eén seizoen, twice the fun

De eerste beelden maken duidelijk, het hoogtepunt van alle actie is nog lang niet bereikt. De vijfde, afsluitende reeks belooft wederom een groots en zenuwslopend spektakel te worden. Maar wie meteen tien afleveringen hoopt te bingen, komt van een koude kermis thuis. Het laatste seizoen van de Netflixserie wordt in twee delen gelanceerd, net zoals eerder dit jaar het geval was bij de Franse kijkcijferknaller Lupin. De eerste vijf afleveringen van de hitserie over de bekendste overval uit de geschiedenis zijn vanaf 3 september te zien op Netflix, de laatste vijf afleveringen vanaf 3 december.

Sentimentele reis

De dubbele lancering is volgens schrijver Álex Pina gekozen om de verwachtingen bij te stellen. “We schreven seizoen vijf middenin een pandemie en vonden dat we de verwachtingen van de tien nieuwe afleveringen wat moesten bijstellen. We hebben alle mogelijke middelen ingezet om in de eerste helft van deel vijf de sensatie van een seizoensfinale te geven waarin de bende zich verslagen voelt. In deel twee focussen we ons meer op de emoties van de personages. Het is een sentimentele reis die ons rechtstreeks verbindt met hun vertrek.”

Wat staat ons te wachten?

Inmiddels zit de dievenbende van La Casa de Papel al meer dan honderd uur opgesloten in de Spaanse bank. Maar anders dan anders, lijkt er geen masterplan klaar te liggen om daar ongeschonden uit te komen. Weten ze zichzelf uit deze benarde, haast onmogelijke situatie te redden? Het einde van de grootste overval uit de geschiedenis nadert, maar wat ooit begon als een simpele (nou ja, you get the point) roof, lijkt uit te monden in heuse oorlogsclimax…

Lees ook
Seizoen 5 moet nog van start maar: eerste beelden van slot ‘La Casa de Papel’ zijn al te aanschouwen

Miljoenen fans

La Casa de Papel, dat in 2017 debuteerde op de Spaanse zender Antena 3 en vervolgens door de streamingdienst werd bewerkt, is de populairste niet-Engelstalige serie van Netflix. Het vierde seizoen was in de eerste vier weken na verschijnen in april al door meer dan 65 miljoen huishoudens bekeken. Bekijk de finaletrailer hieronder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Superguide Veronica | Beeld: Still