Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geef je carrière gegarandeerd een boost: blijf jezelf ontwikkelen met micro-leren

Geef je carrière gegarandeerd een boost: blijf jezelf ontwikkelen met micro-leren

Geef je carrière gegarandeerd een boost: blijf jezelf ontwikkelen met micro-leren

Of je juist druk, druk, druk bent of voelt dat er iets mist in je baan: jezelf blijven ontwikkelen is nooit verkeerd. Een deeltijdstudie naast je werk doen is misschien tijd technisch niet haalbaar, maar met micro-leren kun je je carrière óók een boost geven. En het fijne is dat je op deze manier niet een hele dag hoeft te blokken in jee agenda, maar het in kleine porties kunt doen. Micro-sessies, om precies te zijn.

Micro-leren

Wanneer we hebben het over deze manier van leren, krijg je in korte tijd vooral de essentiële informatie van een onderwerp voorgeschoteld. Dus niet brokken tekst waaruit je de kern moet halen, maar stukken die je – wanneer je even een gaatje hebt – makkelijk tot je kunt nemen. Wanneer jij wil, hoe lang jij wil. Micro-leren dus.

Concentratie van een goudvis

Wanneer je de concentratie van een goudvis hebt (hé, wat vliegt daar?), is dit de perfecte manier om toch jezelf te blijven ontwikkelen. Je hoeft namelijk maar een kort moment ergens je aandacht op te leggen én kunt hierbij zelf bepalen wanneer je hiervoor wat tijd vrijmaakt. En nee, dat hoeft niet droge informatie stampen te zijn, ook spelletjes, apps en video’s zijn perfecte manieren om nieuwe kennis in je op te nemen.

Lees ook
Goed nieuws: kattenfilmpjes kijken is goed voor je concentratie

Yes, you can

Hoewel je misschien niet weet waar je de ruimte vandaan moet halen, is er altijd wel een loos moment op de dag waarop je normaal misschien door Instagram scrolt. Nu zeggen we niet dat je je week voller dan vol moet proppen, maar wie weet raak je wel weer helemaal geïnspireerd door die ene podcast. Juist doordat je niet gebonden bent aan een bepaalde tijdsdruk, kun je lekker op je gemak hiermee aan de slag. Niks hoeft, alles mag. Of je nu die online cursus op jouw tempo wil volgen of juist even overslaat, al dat kleine beetje informatie kan je verder helpen in je carrière.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock