Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo lang mag jouw caravan of camper thuis maximaal voor de deur staan

Zo lang mag jouw caravan of camper thuis maximaal voor de deur staan

Zo lang mag jouw caravan of camper thuis maximaal voor de deur staan

De zomervakantie is inmiddels voor de meesten alweer voorbij. Tijd om de caravan of camper schoon te maken voordat hij weer de stalling in gaat. Maar hoe lang mag je die eigenlijk voor je eigen huis laten staan?

Algemene Plaatselijke Verordening

Voor de meeste gemeenten geldt: Je mag je camper of caravan drie dagen achtereenvolgend op de openbare weg laten staan. Bij de openbare weg horen ook pleintjes, stoepen, plantsoenen en dergelijke. Maar in sommige gemeentes zijn de regels hiervoor toch net even ietsjes anders. Check daarom altijd voor de zekerheid even de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van jouw gemeenten voor deze regels.

Verplaatsen

En voor de slimme mensen onder ons. Nee, als je je camper of caravan verplaatst naar een andere plek, kan je die daar niet wéér drie dagen laten staan. Zo werkt het helaas niet. Na drie dagen moet deze echt weer terug naar de stalling.

Boete

Heb je jouw camper of caravan al langer dan drie dagen op een openbare weg geparkeerd staan? Dan kan je zomaar een bezoekje krijgen van de gemeente of de politie. Je kunt hiervoor zelfs een boete krijgen. Een boete voor een camper of caravan die te lang voor de deur geparkeerd staat, bedraagt €90 euro. Weiger je deze boete te betalen? Dan kunnen ze er zelfs voor kiezen om je voertuig weg te slepen.

Lees ook
Op vakantie met de camper: hier moet je allemaal op letten als je er een aanschaft

Eigen terrein

Maar hoe zit dat dan als je je camper of caravan parkeert op je eigen oprit? Dit is geen openbare weg, maar eigen terrein. Ook hierin verschillen de regels per gemeente. In sommige gemeenten kan je jouw camper of caravan jarenlang vol in het zicht laten staan, terwijl andere gemeenten direct een waarschuwing geven als het voertuig te lang op je oprit staat. Check daarom bij twijfel altijd even de APV van jouw gemeente.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages