Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zitten er meer calorieën in een tosti dan in een boterham met kaas?

Zitten er meer calorieën in een tosti dan in een boterham met kaas?

Zitten er meer calorieën in een tosti dan in een boterham met kaas?

Waar of niet waar: twee boterhammen met ham en kaas zijn gezonder dan een tosti met hetzelfde beleg. Niet waar! Velen van ons zullen inderdaad denken dat de tosti minder gezond is, maar dat is niet zo! Een tosti bevat evenveel calorieën als de niet-gesmolten variant.

Tosti vs boterham

De voedingswaarde van twee boterhammen met ham en  kaas of een tosti met hetzelfde beleg is precies hetzelfde. Wanneer je een tosti maakt, smelt de kaas door de verhitting waardoor het verborgen vet blootgesteld wordt. Hierdoor lijkt het dus alsof de tosti vetter is dan een normale boterham. Maar wat calorieën betreft, is er dus geen verschil.

Aantal calorieën tosti

Als je tosti’s lekker vindt, probeer dan wel voor een gezondere variant te gaan. Bijvoorbeeld met twee volkoren boterhammen, een plak 30+-kaas en een plak ham. Dit scheelt weer calorieën!

Saus

Het beste is natuurlijk om de tosti zonder saus te eten, maar eet je hem toch liever met? Dan kun je het best kiezen voor tomatenketchup. Dit bestaat voor het grootste gedeelte uit tomaten, en dat scheelt dus vet en calorieën.

Meer tosti?