Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met déze handige tips krijg je de bubbels weer terug in je champagne

Met déze handige tips krijg je de bubbels weer terug in je champagne

Met déze handige tips krijg je de bubbels weer terug in je champagne

Tijdens de laatste dag van het jaar drinken we allemaal graag een glaasje champagne. Dat hoort er natuurlijk een beetje bij, maar als je de fles al een aantal uur geleden hebt geopend, is de kans groot dat alle bubbels inmiddels verdwenen zijn. Maar dat betekent niet dat je de rest weg moet gooien. Er is namelijk een handig trucje waarmee je de bubbels weer terug krijgt in je champagne. 

Wat heb je daar voor nodig? Alleen een rozijntje!

Koolstofdioxide

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het werkt wel. Als je een rozijn in een glas of geopende fles doet, zal de drank direct beginnen met sissen en komen de bubbels weer terug. Dit komt omdat de overgebleven koolstofdioxide van de champagne zich vastklampt aan de ribbels van de rozijn. Zo komt die koolstofdioxide weer terecht in de champagne en lijkt het alsof je de fles pas net hebt geopend.

Bruisende drankjes

Heb je geen champagne in huis gehaald, maar heb je wel prosecco, sprankelwijn of cava in de kast staan? Bij deze bruisende drankjes werkt de truc met een rozijntje ook perfect!

Knalgevaar

Is de fles ’s avonds niet helemaal opgegaan? Sluit deze dan nooit af met een kurk als en nog rozijnen in zitten. De hoeveelheid koolzuur kan namelijk zo ver opbouwen dat de fles vervolgens helemaal uit elkaar kan knallen. En dat is waarschijnlijk niet helemaal de knallende start van het nieuwe jaar die je bedoelt.

Lees ook
Oogartsen waarschuwen: pas op voor champagnekurken en confettikanonnen

Fles bubbels bewaren

Een geopende fles champagne (of ander bruisend drankje) kan je gemiddeld maximaal drie tot vijf dagen bewaren. Heb je nog een fles bubbels die niet is geopend? Deze kun je maximaal drie tot vier dagen bewaren in de koelkast. Daarna zal de kurk namelijk steeds verder uitdrogen, hierdoor komt er niet meer genoeg ruimte tussen de fles en de kurk. Ook de drank zelf zal hierdoor sneller oxideren, en de champagne zal daardoor dus ook zijn aroma’s en bubbels verliezen. Bewaar een gesloten fles daarom namelijk het beste op een droge, koele en donkere plek.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: GettyImages