Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Is een broodje kroket gezonder dan een broodje kaas?

Is een broodje kroket gezonder dan een broodje kaas?

Is een broodje kroket gezonder dan een broodje kaas?

Lunchtijd! Ga je voor een ‘vettig’ broodje kroket of kies je een ‘gezond’ broodje kaas? Er wordt gezegd dat een broodje kroket veel gezonder is maar, is dat wel echt zo?

Broodje kroket

Dat kroketten nog steeds als ongezond wordt gezien heeft te maken met het feit dat een kroket wordt gefrituurd. Frituren was vroeger heel ongezond. Het zat vol met transvetzuren die het slechte cholesterol in je bloed verhogen, en het goede cholesterol verlagen. Tegenwoordig frituurt vrijwel elke snackbar met vloeibare olie zonder transvetzuren en kan het vet in een kroket dus even gezond zijn als olijfolie.

Vergeleken met een broodje kaas zit er in een broodje kroket minder vet en iets meer ijzer. Kaas is rijk aan vitamines A, B2 en B12 en calcium en zink. Een hoogleraar in voedingsleer aan de Vrije Universiteit van Amsterdam legt simpel uit: ”Wat gezond was, zoals kaas, wordt in feite minder gezond omdat we er te veel van zijn gaan eten.” En wat slecht was, zoals kroketten, wordt goed omdat de manier waarop het product wordt bereidt is aangepast.

Calorieën

Wat het aantal calorieën betreft is er weinig verschil. Een broodje kroket bevat gemiddeld 312 calorieën en een broodje kaas bevat gemiddeld 305 calorieën.

 

Lees ook:
– Zelf kruidenboter maken
– Zo vul je een spuitzak
– Zo haal je eenvoudig mais van een maiskolf