Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Dag na emotioneel afscheid Peter R. de Vries: broer Wouter te gast in talkshow ‘Humberto’

Dag na emotioneel afscheid Peter R. de Vries: broer Wouter te gast in talkshow ‘Humberto’

Dag na emotioneel afscheid Peter R. de Vries: broer Wouter te gast in talkshow ‘Humberto’

Wouter de Vries, de broer van de pas overleden misdaadverslaggever Peter R. de Vries, is vrijdagavond te gast in de talkshow Humberto. Hij bewijst daar een laatste eer aan zijn broer, zo meldt het RTL-programma.

Heftig gesprek

Over de inhoud van het gesprek is nog niets bekendgemaakt. Vlak na de afscheidsbijeenkomst in Theater Carré in Amsterdam, die op donderdag werd gehouden, zei Wouter tegen RTL Boulevard al dat hij hoopt dat er een plaatsvervanger komt die het werk van zijn vermoorde broer voortzet.

Hoop op opvolger

“Ik hoop voor alle mensen waar hij klaar voor stond dat er een substituut komt”, zei Wouter. “Dat hebben we hard nodig, als ik zo alle namen hoor van mensen die hij heeft geholpen en alle moorden die anders niet waren opgelost. Ik denk wel dat het meerdere personen zullen moeten zijn, want Peter was uniek.”

‘Ik zal hem herinneren als Peter zonder R.’

De jonge broer van Peter R. memoreerde in zijn toespraak hoe lief zijn broer was. “Al gaf hij mij vroeger ook vaak een pak rammel, omdat ik twee jaar jonger was”, voegde hij daaraan toe. De twee broers waren samen heel goed in het hooghouden van een voetbal. Hun record was 807 keer, vertelde Wouter. “Ik zal hem vooral herinneren als broer, als Peter zonder R.”

Lees ook
Gemeente Amsterdam laat er geen gras over groeien: bloemenzee voor Peter R. de Vries weggehaald

Moordaanslag

Peter R. de Vries overleed op 15 juli. Een week eerder werd hij in het centrum van Amsterdam neergeschoten na een optreden in RTL Boulevard. Twee verdachten zitten momenteel vast voor de meedogenloze moordaanslag. Zij konden enkele uren na de aanval worden aangehouden op de snelweg bij Leidschendam. De bloemenzee die na de aanslag ontstond op de plek des onheils, wordt vrijdag weggehaald door de gemeente Amsterdam.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Humberto Tan (@humbertotan)

Bron: ANP | Beeld: ANP