Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Britse paleiswacht biecht op: “Ik schoot ooit bijna per ongeluk Queen Eliabeth neer”

Britse paleiswacht biecht op: “Ik schoot ooit bijna per ongeluk Queen Eliabeth neer”

Britse paleiswacht biecht op: “Ik schoot ooit bijna per ongeluk Queen Eliabeth neer”

Elke baan komt met z’n eigen risico’s. Een verkeerde bestelling plaatsen, het zout vergeten, een achternaam verkeerd schrijven.. Waar gewerkt wordt, maken mensen fouten. Zo ook deze Britse paleiswacht, die ooit bijna per ongeluk Queen Elizabeth neerschoot.

Een ex-paleiswacht vertelde persoonlijk over het incident in Britse krant The Times. Tijdens een van zijn diensten schrok hij op een silhouet in de paleistuin. Alert en met geladen geweer riep hij: “Wie is daar?”. Het bleek de Queen herself te zijn, die niet kon slapen en een nachtelijk ommetje maakte. De wacht, nog geschrokken en vol met adrenaline, verzuchtte: “Bloody hell, majesteit, ik had u bijna neergeschoten.”

De wacht schrok zelf direct van zijn uitspraak, maar de koningin toonde zich sportief en antwoordde gevat: “Het is in orde. De volgende keer bel ik vooraf even zodat je niet hoeft te schieten.”

Prins Andrew

Het is overigens niet de eerste keer dat die fout gemaakt wordt. In 2013 werd prins Andrew ook al staande gehouden terwijl hij nietsvermoedend door de tuinen van Buckingham Palace wandelde. De prins reageerde stukken minder begripvol en ontstak in een woedende tirade (“don’t you know who I am!?“) tegen de agenten toen hem dwingend werd verzocht “zijn identiteit kenbaar te maken.”

 

 

Lees ook:

 

Bron: The Daily Mail, The Times, De Telegraaf