Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Jaaa: er komen mogelijk nog héél wat seizoenen van ‘Bridgerton’ aan (en déze series kijk je in de tussentijd)

Jaaa: er komen mogelijk nog héél wat seizoenen van ‘Bridgerton’ aan (en déze series kijk je in de tussentijd)

Jaaa: er komen mogelijk nog héél wat seizoenen van ‘Bridgerton’ aan (en déze series kijk je in de tussentijd)

Afgelopen kerst werden we door Netflix getrakteerd op een nieuw pareltje, genaamd ‘Bridgerton’. Het eerste seizoen werd in z’n geheel online gegooid en de kans is dan ook groot dat je de acht afleveringen in één ruk uitgekeken hebt. Kon je geen genoeg krijgen van de serie en baal je inmiddels dat je er al doorheen bent? Geen zorgen, want als het aan de makers ligt, zijn er nog meer reeksen in aantocht.

Meer seizoenen van ‘Bridgerton’ in aantocht?

Voor fans van de nieuwste Netflix-hit komt Chris Van Dusen, showrunner van Bridgerton, met onwijs goed nieuws. In een gesprek met de website Collider laat hij vallen dat de kans bestaat dat de serie maar liefst acht (!) seizoenen krijgt. Het verhaal is namelijk gebaseerd op acht boeken en het gezin telt acht kinderen. “Ik zou het fantastisch vinden om op alle Bridgerton-kinderen te focussen en al hun (liefdes)verhalen te vertellen”, aldus de showrunner in het interview. “Voor elk karakter.”

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van ‘Bridgerton’. De tekst gaat verder onder de video.

Series als ‘Bridgerton’

Of en wanneer we nieuwe seizoenen van Bridgerton kunnen verwachten, is helaas nog niet bekend, maar het zit er dik in dat we nog wel even geduld moeten hebben. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die je in de tussentijd kunt kijken. Welke series je níet mag missen als fan van Bridgerton? Flair somt er een aantal voor je op.

The Spanish Princess

Koninklijke schandalen zorgen altijd voor een goede serie. Zeker als je daar ook nog eens een tienerprinses en heel wat liefdesbrieven bij optelt. The Spanish Princess geeft je een kijkje in het leven van Catharina van Aragon, de dochter van Isabella en Ferdinand van Spanje. Ze wordt naar Engeland gestuurd om daar haar toekomstige echtgenoot Arthur te leren kennen, maar wanneer hij plotseling komt te overlijden, staat haar leven op zijn kop. Want wat als ze moet trouwen met de vader van haar grote liefde? Deze serie is te zien op Amazon Prime.

De tekst gaat verder onder de video.

Harlots

Harlots vertelt het sappige verhaal van concurrerende bordelen in het achttiende eeuwse Londen. Gemaakt door een team van vrouwen én met een hoop bekende gezichten. We noemen een Jessica Brown Findlay uit Dowton Abbey en Alfie Allen uit Game of Thrones. Moet wel het bekijken waard zijn, toch? Deze serie kun je bingen via Hulu.

De tekst gaat verder onder de video.

The Tudors

Was alle drama en lust hetgeen wat jou zo wist te boeien in Bridgerton? Dan is The Tudors de volgende serie die je moet kijken. Met wel vier seizoenen ben je wel even zoet en duik je in een deel van Henry VIII zijn nogal spraakmakende huwelijken (zes om precies te zijn).

De tekst gaat verder onder de video.

Beecham House

John Beecham is een voormalig soldaat van de East India Company en arriveert in 1800 in Delhi. Hoewel hij vastberaden is om een nieuw leven op te bouwen, draagt hij een duister geheim met zich mee. Kan hij dit wel voor zich houden? Beecham House is te zien via Amazon Prime.

De tekst gaat verder onder de video.

Dickinson

In Dickinson krijg je een kijkje in de jongere jaren van dichter Emily, die gespeeld wordt door Hailee Steinfeld. Je kunt bij deze serie heel wat humor verwachten, want hij is behoorlijk komisch ingestoken en misschien een tikkeltje overdreven. Maar goed, dat kijkt ook weleens lekker weg, toch? Dickinson is te streamen via Apple TV.

De tekst gaat verder onder de video.

Victoria

The Crown gaan we niet eens noemen in dit lijstje – grote kans dat je die al hebt gezien – maar Victoria heb je misschien nog gemist. Deze serie gaat over de over-overgrootmoeder van koningin Elizabeth. Al op achttienjarige leeftijd besteeg ze de troon en regeerde ze vervolgens 63 jaar over Engeland. Ook hier vergaap je je aan de prachtige kostuums en decoraties, én werp je een blik in haar noodlottige romance met de jonge prins Albert. Eveneens te zien op Amazon.

De tekst gaat verder onder de video.

Lees ook
Al klaar met ‘The Ripper’? Netflix komt wéér met spannende true crime-docu over seriemoordenaar

Reign

In Reign wordt het verhaal van tienerkoningin Mary – Queen of Scots – verteld, wat ook seks, politiek en héél veel drama betekent. Ook zij wordt naar het buitenland gestuurd om te trouwen, maar de serie gaat soms ook nét iets te ver. We hebben het over heksen, vergeten verhaallijnen en ja, zelfs echtgenoten die als geest hun opwachting maken. Reign kijk je gewoon op Netflix.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA.nl, RTL Nieuws | Beeld: still