Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Superscherp: fans van ‘Bridgerton’ ontdekken fouten in massaal bekeken Netflix-hit

Superscherp: fans van ‘Bridgerton’ ontdekken fouten in massaal bekeken Netflix-hit

Superscherp: fans van ‘Bridgerton’ ontdekken fouten in massaal bekeken Netflix-hit

De lofzang over ‘Bridgerton’ houdt niet op: de zwoele, romantische en ietwat cheesy Netflix-serie sleept ons door de eindeloze lockdown heen. Maar nu heeft de oplettende kijker een fout ontdekt in de eerste aflevering. Want ja, dat valt je dus op als je de serie uit verveling gewoon tig keer kijkt.

Hype

De hype is real. Bridgerton had één van de grootste debuten ooit op Netflix. Met 63 miljoen huishoudens die de show binnen 28 dagen na de première keken, is het de op vier na grootste lancering van Netflix Original-serie in de geschiedenis, meldde Variety eerder. Daarnaast is het net als vele andere series een hit die we maar wat graag nóg een keer zouden willen kijken. 

Foutje

Al die miljoenen fans hebben nu ontdekt dat er naast alle hete zoetsappigheid, korsetten, liefdesscènes en soms ietwat piekante momentjes íets niet helemaal klopt. Ze ontdekten een ware continuïteitsfout die de magie van de romantische beelden iets verstoort. En dat aal meteen in de allereerste aflevering.

Moderne wegmarkering

De première-aflevering van Bridgerton showt namelijk op subtiele wijze dat de serie écht anno 2021 gemaakt is en zich niet echt afspeelt in het Engeland uit het Regency-tijdperk. De eerste aflevering begint met een scène die het dorpsplein laat zien, met verschillende mensen die rijden in door paarden getrokken wagens. So far so good, maar de oplettende kijker ontdekte dat er in één shot een gele moderne verkeerslijn te zien is op de straat. En ja, dergelijke wegmarkering was er destijds natuurlijk nog niet.

Primark

En dan is er nog een hilarische Primark-fout. Een in een historisch pand gevestigd filiaal van de modeketen vormt namelijk het decor in een scène van de serie en wat zijn ze daar nou vergeten? Een poster voor een raam weg te halen. Het is lastig te zien, maar zodra je ‘m spot, kun je er niet meer omheen. In het meest linkerraam achter the duke is een zwart-witposter van een lachend, mannelijk model te zien. Nou, da’s inderdaad best lachen. XD

Lees ook
Binge-honger: wanneer verschijnen Kate Middleton en Meghan Markle in Netflix’ ‘The Crown’?

Grovere fouten

Nu zijn er weleens grovere fouten gemaakt in grote series. Een verdwaalde Starbucks beker in een scene van Game of Thrones, om maar wat te noemen. Maar ach. We snappen die fans wel. Want het wachten op het beloofde tweede seizoen duurt ook ons nú al veel te lang.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: VIVA | Beeld: ANP