Is het tijd voor een supersnelle, frisse lunch? Maak dan deze heerlijke bonensalade. Deze maaltijd is goed vullend, zonder dat het zwaar op de maag valt.
Bonensalade
Dit heb je nodig
Recept voor 4 personen
Tijd: 10 minuten
- 370 gram bonen (wij gebruikten de bonenmix van Hak, hierin zitten kikkererwten, mais, kidney en bruine bonen)
- 1 paprika
- half uitje
- 1 komkommer
- 10 cherrytomaatjes
- zwarte peper
Zo maak je het
Begin met een handje rucola. Snijd de paprika, tomaat, ui en komkommer in kleine blokjes en meng dit met elkaar. Giet de bonen af en voeg deze toe. Maak het af met een lepeltje mayonaise of stukjes feta. Serveer met warm, krokant stokbrood.
Tip: de vleesliefhebbers kunnen er gehakt of gerookte kip aan toevoegen.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie