Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Eco | 4 tips voor een groener huishouden

Eco | 4 tips voor een groener huishouden

Eco | 4 tips voor een groener huishouden

Van de milieuvriendelijkste lamp tot het schoonmaken met een hip groen schoonmaakmiddel. Flair geeft tips over hoe jouw huishouden nóg groener kan.

1. Biologische producten

Biologische producten worden allang niet meer geassocieerd met geitenwollensokken, maar staan nu voor gezond, verantwoord en goed gecontroleerd. Grote supermarkten verkopen al veel biologische producten, maar je hebt ook speciale supermarkten met alleen maar biofood, zoals Marqt. Echt een bezoek waard.www.marqt.nl

2. LED-lampen

Sinds een paar jaar vervangen LED-lampen een groot deel van de gloeilampen. En dan is niet voor niets. De LED-lamp gaat dertig- tot vijftigduizend uur langer mee dan een gloeilamp. Hij gebruikt namelijk negentig procent minder energie. Een behoorlijke besparing!

3. Afval scheiden

Twijfel je ook zo vaak of iets in de groene, grijze, chemische, papier-, glas- of plasticbak moet? Download snel de afvalscheidingsapplicatie van Milieu Centraal en je weet meteen wat waar hoort.

4. Klimaatbewust

Klimaatbewust klussen, douchen, wassen, koelen, shoppen, drogen, stoken, poetsen… het is stukken makkelijker dan je denkt. Zo kun je behoorlijk wat stroom besparen als je opladers uit het stopcontact haalt als je ze niet gebruikt. Ook het rode lampje van de televisie uitzetten het volledige uitschakelen van je computer kan stukken schelen. Kijk voor meer tips op www.hier.nu