Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Blog Denise: Vakantietijd (week 1)

Blog Denise: Vakantietijd (week 1)

Blog Denise: Vakantietijd (week 1)

Yes, eindelijk hadden ze vakantie! Ik had verwacht twee juichende kinderen mee naar huis te nemen, maar in plaats daarvan stootte mijn zoontje toen hij zijn fiets pakte nog even keihard zijn teen waardoor hij huilend met een pleister op een bloedende teen het schoolplein verliet.

In het zonnetje fietsen we naar huis, 6 vrije weken in. Voor de kinderen althans, want zelf was ik geen zes weken vrij. Bij mij ging alles gewoon door en met iemand die weigerde zich aan een vakantieverdeling te houden die al sinds september stond, ging ik vooral 6 onzekere weken in. Vergeleken bij alle happy families die elkaar op het schoolplein een fijne vakantie wensten voelde dat even heel rot.

Maar goed, voor de kinderen was het vakantie en dus gingen we er hoe dan ook wat leuks van maken. Ze gingen in elk geval meteen al naar Duinrell. Fijn, want thuis vlogen ze elkaar het eerste weekend af en toe al flink in de haren. Dat begint dan elke keer met ‘X heeft dit van mij afgepakt!’, ‘Nou!’ en ‘Nouhou!’ en eindigt met achterelkaar aan rennen en nog veel meer ge-nou en ge-au. Poeh, vakantie is leuk, maar dat ruzie maken om één bepaald Playmobilpopje, één bepaalde bal of de iPad de hele tijd, ook al maken we daar afspraken over, vind ik zwaar vermoeiend.

Sportvelden - Even pauze2

Foto: Denise

Gelukkig waren er ook momenten waarop ze heerlijk samen speelden of zelfs lekker knus met z’n tweetjes samen bovenin het stapelbed wilden slapen. En dat ook deden! En we waren vaak even op de gratis sportvelden vlakbij, waar ze dan voetbalden, basketbalden, tafeltennisten en rondjes renden.

Camping Playmobil2

Foto: Denise

‘Hé,’ zei ik ineens een keer, ik had een briljant idee, ‘zullen we tentjes maken voor de Playmobil , dan kunnen we een camping voor ze maken in het gras.’ Al snel maakten we van papier, plakband en satéprikkers niet alleen gewone tentjes, maar ook tipi’s en yurts. Zo leuk!

Denise in Nice feb 20162

Foto: Denise

En dan waren er natuurlijk ook de gebeurtenissen in de rest van de wereld nog: een idioot scheurde met een vrachtwagen over tientallen mensen en kinderen heen op de boulevard van Nice, de Promenade des Anglais, waar ik een paar maanden eerder ook nog had gelopen, ook in de menigte, tijdens een ander feest. Wat een horror dit! Je zult het maar gezien hebben, of gehoord! En al die arme mensen die iemand kwijt zijn… Hoe kán iemand zoiets doen, hoe kún je zo’n menigte inrijden en dóórrijden. Ik kan er werkelijk met mijn hoofd niet bij.

Turkse kust foto Denise2

Foto: Denise

Alsof dat nog niet genoeg was was de avond erna Turkije aan de beurt. Weer zat ik urenlang met twitter voor de tv. Ik volgde mensen waarvan ik wist dat ze er nu waren, mensen die er niks van merkten, maar toch bezorgd waren, en mensen die er een duidelijke mening over hadden. Wat erg weer wat er allemaal gebeurde, wat verwarrend ook. En ook voor het toerisme naar Turkije zijn dit soort gebeurtenissen niet goed. Zo zonde van zo’n mooi land. Reizigers konden even annuleren of omboeken, maar inmiddels wordt er in de kustplaatsen weer ‘gewoon’ vakantie gevierd.

Gelukkig was er ook veel leuks de afgelopen week. Ik bleef met de kinderen spontaan eten bij een vriendin. Nippend van een witte wijn in een voor Haagse begrippen extreem grote tuin, heerlijk volgroeid en met wilde bloemen, waande ik me even in een Franse gîte.

IMG_7045.JPGstrand2

Zaterdagavond fietste ik met de kinderen naar het strand. Het was nog geen topweer, maar toch gingen we. Gewoon twee uurtjes genieten. Eigenlijk is het strand gewoon altíjd een goed idee.

En verder? Verder moest ik best veel doen en schreef ik blogs over heerlijke adressen op Malta en Gozo en over een pretpark in Toscane. Maar ik vind het vooral fijn dat het wat beter weer geworden is. Beter zelfs dan wij het in mei in Griekenland hadden. Wel was dat een heerlijk plekje (de blog erover is eindelijk af) waar ik stiekem nog een beetje naar terug verlang.

Tijdens de zomervakantie van de kinderen lees je hier elke week wat hoogte- en dieptepunten uit de afgelopen week. Wat fijne momenten en dingen die we gedaan hebben.