Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze bizarre middeltjes zorgen dat je bos bloemen langer goed blijft

Deze bizarre middeltjes zorgen dat je bos bloemen langer goed blijft

Deze bizarre middeltjes zorgen dat je bos bloemen langer goed blijft

Wie wordt er niet blij van een bosje bloemen in huis? Maar helaas gaan ze na een paar dagen vaak al hangen. Zelfs als ze in vers water staan én je ze schuin afgesneden hebt. Wat kan je nog meer doen? Wij tippen je deze bizarre en werkende hulpmiddeltjes!

Geef je bloemen hiermee een boost

Om je huis op te vrolijken zijn bloemen het perfecte middel. Als ze binnen no time gaan hangen is dit een ander verhaal. Je doet er alles aan om ze goed te verzorgen, je geeft ze vers water, plantenvoeding en ze staan in de juiste temperatuur. Dan toch komt het nog vaak voor dat je prachtige bloemen slap worden. We helpen je uit de brand. Er is namelijk een ingrediënt waarmee je ze een boost kan geven. Voor dit ingrediënt moet je alleen even naar de slijterij, want het is nogal sterk spul. We hebben het over: wodka!

Alcohol

Het klinkt misschien raar, maar het helpt echt. Je kan een stuk langer genieten van je bloemen als je een shotje wodka toevoegt aan het water. We snappen dat je met veel vragen zit, maar het werkt als volgt. Doordat er een hoog alcoholpercentage zit in wodka worden de bacteriën gedood. Het water blijft hierdoor lekker fris.

Lees ook
Nog langer genieten: dankzij deze tip blijven je droogbloemen het langst mooi

Suiker

Een ander ingrediënt waarmee je je bloemen een handje kan helpen is suiker. Dit heeft ongeveer dezelfde werking als bloemenvoeding wat je vaak bij een bos bloemen krijgt. Ze blijven lekker lang fris als je ze die cocktail van wodka en suiker geeft.

Flink volgieten met alcohol en suiker dus, dan kan je bosje bloemen zelf de bloemetjes buiten (of binnen) zetten!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Getty Images