Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Met deze bizarre ontbijttrend heb je nog uren energie!

Met deze bizarre ontbijttrend heb je nog uren energie!

Met deze bizarre ontbijttrend heb je nog uren energie!

Dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, dat weet je nu inmiddels wel. Een bordje havermout, eieren, kwark.. Dat zijn de gezonde opties, maar ja, die komen je tegenwoordig misschien wel een beetje je neus uit. 

Dan is het misschien tijd om de nieuwste ontbijttrend eens te proberen: zoats! Dat mag misschien klinken als een buitenaardse levensvorm, maar is in de praktijk een heel lekker – en voedzaam! – ontbijtje.

Het woord ‘zoats’ is een samentrekking van de woorden zucchini (courgette) en oats (havermout). Klinkt inderdaad niet direct als de onvermijdelijke smaakklassieker van 2017, maar het resultaat zal je toch verbazen.

Groente

Door de courgette toe te voegen aan je havermout krijgt je ontbijt – naast een groene kleur – meer volume, waardoor je je na zo’n kommetje hartstikke voldaan voelt. Tegelijkertijd bevat de courgette weinig calorieën en zit er weinig smaak aan, waardoor het niet te heftig is op de nuchtere maag.

Deze elementen maken de groente de perfecte toevoeging voor je ontbijt als je een beetje gewicht wil verliezen, maar dan wel op een gezonde manier. Bovendien kom je zo veel sneller aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente (minimaal 250 gram per dag).

Dus, hoe ga je te werk? Rasp een halve kop (of meer als je wil) courgette. Het is het beste om dit de ochtend zelf te doen, als je het de avond van te voren doet, is de kans groot dat de courgette – net als komkommer – te waterig wordt.

Voeg de courgette toe aan de ongekookte havermout en voeg fruit, rozijnen en andere favoriete toevoegingen toe. Reuze makkelijk en extra gezond!

Lees ook:

Bron: Womenshealthmag