Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘Ik varieer soms wekelijks met wat ik neerzet, dat hoeft echt niet veel te kosten’

Binnenkijker: ‘Ik varieer soms wekelijks met wat ik neerzet, dat hoeft echt niet veel te kosten’

Binnenkijker: ‘Ik varieer soms wekelijks met wat ik neerzet, dat hoeft echt niet veel te kosten’

Ooit was het huis van Elsbeth en Mike een vakantiewoning. De ligging is dan ook idyllisch: aan het water met een eigen steiger voor hun bootje, en omgeven door groen. “Je krijgt hier vanzelf een vakantiegevoel.”

Binnenkijker

Wie: Elsbeth Crielaard (48), Mike Assmann (46), Demi (16), Megan (14) en Fee (12). Mike en Elsbeth zijn eigenaars van luckybirdinterior.com.
Wat: vrijstaand huis in een recreatiegebied
Waar: in Sprang-Capelle, vlak bij Kaatsheuvel, sinds 1999
Hoe groot: 105 m²

Met een fluisterbootje varen Elsbeth en Mike zo vanaf hun eigen steiger achter in de tuin, naar een meertje in een natuurgebied. Pal achter hun huis ligt een dijk met zicht over weilanden. Toen Elsbeth in 1999 een leuke marketingbaan bij de Efteling kreeg, ging ze op zoek naar een koophuis in de omgeving. “Ik viel meteen voor deze locatie. Een paradijselijk plekje en toch maar op een kwartier rijden van Den Bosch.”

Zomersfeer

Door de jaren heen hebben Elsbeth en Mike nog meer veranderd aan het huis. “Kleine, esthetische veranderingen die toch veel impact hebben. Zo hebben we de keuken wit geverfd en de vloer lichtgrijs. Dat gaf meteen een heel ander effect. Fris, een tikje Scandinavisch.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Binnenkijker keuken

“De eettafel was al grijs, dus die hebben we vervolgens met een schuurmachine kaal geschuurd, omdat grijs op grijs te strak kan overkomen. Nu vormt het warme hout van de tafel een mooi contrast met de vloer. En de kleine restjes verf die je nog ziet zitten, geven het meubel een mooi doorleefde uitstraling.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Binnenkijker

Op de bovenverdieping zijn in alle kamers shutters geplaatst. “Daardoor ontstaat een zomers sfeertje: het zonlicht wordt prachtig gefilterd. Vaak zie je een mooi patroon van lichtstrepen op het bed. Door de shutters te verstellen, kun je met de lichtinval spelen.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Binnenkijker bed

Niet van dat voorzichtige

Het interieur bestaat uit een basis van wit en lichtgrijs met zwarte elementen, hout en enkele gekleurde meubelen.  “Onze stijl is niet onder één noemer te vangen. We veranderen ons interieur vaak, maar we houden van natuurlijke materialen, warme kleuren en een mix van oud en nieuw. Mike en ik hebben beiden een passie voor wonen en vullen elkaar goed aan qua manier van inrichten.”

De tekst gaat door onder de foto.

Inrichting

“Ik houd van stylen – liefst met materialen die contrasteren, zoals metaal, hout, bamboe, vilt, velours en linnen – Mike is meer van de grote lijnen. Ook heeft hij een goede kijk op kleur. Ik ben daar iets voorzichtiger in. Zo wist Mike mij over te halen een mosterdgele bank te kopen in plaats van een geijkt grijs exemplaar. Die geeft veel meer karakter en warmte aan het interieur. Tegenwoordig zie je de kleur geel vaak, maar zes jaar geleden nog nauwelijks. Ik ben er heel blij mee, de bekleding is van velours, dus de bank is superzacht.”

De tekst gaat door onder de foto.

Binnenkijker bank

Onder de sterrenhemel

In de zomer leven Elsbeth en Mike als het even kan buiten. “Je krijgt hier vanzelf een vakantiegevoel. Het waterterras is tijdens de avonduren mijn lievelingsplek. Ook hebben we een kleine sauna in de tuin laten plaatsen, dus na een rondje sauna kun je heerlijk een duik nemen en daarna relaxen op het dek.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Water tuin

Lees meer
Binnenkijker: ‘We halen de duinen en het strand ook naar binnen’

Elke dag een feestje

“Je hoort het water, voelt de wind, ziet de bomen en met een beetje geluk kun je heerlijk wegdromen onder een prachtige sterrenhemel. Of we gaan met de meisjes een stukje varen na het werk. Dan gaat de picknickmand steevast mee. Ook in de winter is het hier fantastisch. Als er ijs ligt, kun je voor de deur schaatsen en stoken we de sauna lekker op. Binnen brandt dan een vuurtje in de open haard. We proberen van elke dag een feestje te maken en het maximale uit het leven te halen.”

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 26-2020. Deze editie ligt t/m 30 juni in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Sauna

Productie en tekst: Barbara Natzijl | Beeld: Margriet Hoekstra