Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘Door de jaren heen heb ik de hele inrichting bij elkaar gescharreld’

Binnenkijker: ‘Door de jaren heen heb ik de hele inrichting bij elkaar gescharreld’

Binnenkijker: ‘Door de jaren heen heb ik de hele inrichting bij elkaar gescharreld’

Niets is wat het lijkt. Want nee, dit is geen jarendertighuis. Het is nieuwbouw, maar Marij wist het zo in te richten dat het huis helemaal in vintage stijl is.

Binnenkijker

Wie: Marij Aafjes (49, ondernemer en docent hbo), Joost (51, ICT’er), Doris (22), Lucy (20), Ella (17) en hond Hummer
Wat: vrijstaand nieuwbouw jarendertighuis
Waar: Diepeveen
Hoe groot: 230 m2

“Dit nieuwbouwproject met negen huizen hadden we al eens eerder langs zien komen, maar met alleen braakliggend terrein vond ik het lastig me er een voorstelling van te maken. Toen bleek dat je het huis aan je eigen smaak kon aanpassen en we eigenlijk in heel veel konden meedenken, waren we om. Het werd dus toch een nieuwbouwhuis, en dat terwijl ik zo van vintage houd!”

Jarendertigwoning

“De keuken hebben we direct groter laten intekenen, nou ja, er eigenlijk áán getekend. Die is dus ook gigantisch: het hart van ons huis, daar gebeurt alles. Ik koos een blauwe Piet Zwart-keuken van Bruynzeel, die zat vroeger vaak standaard in jarendertigwoningen. En aangezien het huis in die stijl is, past de keuken heel mooi. Blauw lijkt misschien een heftige keuze, maar ik ben er nog steeds zó blij mee, ik geniet er serieus nog elke dag van. Helemaal in combinatie met de hand-gemaakte Portugese cementtegels, die zijn van Castelo.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Binnenkijker

Tweedehands én nieuw

“De grote Artemide-lamp vonden we bij Cilo in Zutphen, nog voordat iedereen ’m had staan. De eettafel kocht ik tweedehands en de stoelen eromheen bij Ikea.”

Bij elkaar scharrelen

“Dat we ineens zo veel ruimte hadden, gaf mij ook de vrijheid om mijn vintage stijl langzaam uit te breiden. Door de jaren heen heb ik de hele inrichting bij elkaar gescharreld. Zo raakte langzaam het huis gevuld.”

De tekst gaat door onder de foto.

binnenkijker

Mooie spullen, fijne prijs

“In Deventer zit een goede tweedehandswinkel, die heeft altijd heel mooie spullen voor een fijne prijs. Ik ben er vaak te vinden. Soms loop ik tegen iets aan en soms heb ik echt iets in m’n hoofd en ga ik daar naar op zoek. Des te groter de vreugde als ik het vind.”

Lees meer
Binnenkijker: ‘Ik varieer soms wekelijks met wat ik neerzet, dat hoeft echt niet veel te kosten’

Nieuw patroon

“Door het hele huis hebben we dezelfde oude eikenhouten vloer. Beneden hebben we die een paar jaar geleden wit geverfd. Eigenlijk is de hele basis wit. Dat was ook het enige wat ik vooraf had bedacht. Ik had ook wat beelden uit tijdschriften geknipt, als richtlijnen, maar verder heb ik niet met moodboards gewerkt of zo.”

De tekst gaat door onder de foto.

behang

Retrostijl

“Ik heb wel in alle kamers één wand behangen, altijd in die vintage retrostijl. Vaak als je oude rollen vindt, kun je daar nog net een muurtje mee bekleden. Maar als ik een mooie print bij Kwantum zie liggen, koop ik daar ook. Ik blijf bezig, pas elk jaar één kamer aan met een nieuw patroontje op de muur. Wel matchend met de meubels. Zo is het mintgroene kastje met de kleine laatjes mijn favoriet.”

binnenkijker

Pastel

“Gelukkig vindt Joost alles goed. Hij vindt het prima dat ik alles bepaal, en vindt het vooral leuk wat ik doe. Ik knap geregeld meubels op, altijd weer in pastelkleurtjes. Zo ook het wit-met-roze bankje in de eetkeuken. De bank in de woonkamer is er gewoon een van Ikea.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Binnenkijker

Buiten genieten

“Waar ik ook graag zit, is in het prieel. Vanuit daar heb ik dan weer zicht op ons huis met de openslaande deuren van de keuken en de gigantische blauwe regen.”

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 27-2020. Deze editie ligt t/m 7 juli in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

prieel

Tekst: Mirjam Rosema-Verhulst | Beeld: Peggy Janssen