Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘Ik kies niet bewust voor veel kleur in huis, het is zo ontstaan’

Binnenkijker: ‘Ik kies niet bewust voor veel kleur in huis, het is zo ontstaan’

Binnenkijker: ‘Ik kies niet bewust voor veel kleur in huis, het is zo ontstaan’

Als ze toch eens een huis in deze buurt zouden kunnen bemachtigen… Mirella en Ivar waren al een tijdje dol op het Liskwartier in Rotterdam. Elf jaar geleden hadden ze geluk en kochten ze er een dubbele benedenwoning.

Binnenkijken bij…

Wie: Mirella Schout (44, tuinontwerper), Ivar Brandenhorst (43) en Julia (11)
Wat: Dubbele benedenwoning in een herenhuis uit 1900
Waar: Rotterdam
Grootte: 140 m2

“Een huis met een tuin, dat zochten we. Ik ben tuinontwerper en dat wilde ik tot uiting kunnen brengen. Deze buurt, het Liskwartier in Rotterdam-Noord, kenden we al, sterker nog, we hadden al vaak gedacht: als we hier toch eens een huis zouden kunnen vinden. Hier staan nog huizen uit 1900, er is veel groen en de leuke winkels en restaurants zie je overal oppoppen. We hadden al veel woningen aan ons voorbij zien gaan, dus toen deze te koop werd gezet, besloten we direct te bieden.”

De tekst gaat verder onder de foto.

woonkamer

Oude details

Mirella en Ivar waren direct weg van de woning. Natuurlijk zagen ze dat er wel iets aan moest gebeuren, maar dat zouden ze wel even doen. “Terwijl wij dachten dat het mee zou vallen, zeiden onze ouders direct: ‘Oeh, dat is wel heel veel werk!’ Ze kregen gelijk, maar het leuke was dat we het daardoor helemaal tot ons huis konden maken. De vloer was in orde, die hebben we laten liggen en ook de plafonds hoefden we niet aan te pakken. De badkamer, de keuken en al het schilderwerk waren wel aan de beurt.” Het stel had ook geluk. Er zaten veel art deco-ornamenten in het huis die goed bewaard waren gebleven. En ook het originele marmer zat nog op de wanden en op de vloer in de hal.

De tekst gaat verder onder de foto.

woonkamer

Mooi bij elkaar geraapt

Het interieur van het gezin is kleurrijk en creatief. “Ik kies niet bewust voor veel kleur in huis. Als je het aan me vraagt, zou ik zeggen dat de basis wit is, maar nu ik wat meer rondkijk, zie ik dat er inderdaad vrij veel kleur in ons interieur te vinden is. Het is zo ontstaan. De spullen die je ziet, zijn niet gekocht omdat ze zo goed bij elkaar passen, maar omdat we ze mooi vinden. Eigenlijk is het allemaal bij elkaar geraapt en dat heeft goed uitgepakt. Als ik op zoek ga naar meubels of accessoires, struin ik graag de rommelmarkt af. Maar ik vind ook leuke dingen op Marktplaats, bij Loods 5 en bij Dille & Kamille.”

Lees ook
Binnenkijker: ‘Het is een woning geworden waaruit we voorlopig niet weggaan’

Huis te koop

“Hoewel we dit een heerlijk huis vinden en nog steeds dol zijn op deze buurt, hebben we besloten te vertrekken. We hebben een patiobungalow gevonden met uitzicht op een natuurgebied in Berkel en Rodenrijs. De tuin is daar iets groter dan die we nu hebben en er is achter in de tuin zelfs ruimte voor een atelier. Julia kan daar vandaan op de fiets naar school en we kunnen de vrienden uit de buurt blijven zien, want we zitten vrij dicht bij de stad. Dat maakte de keuze wel makkelijker. We hebben ook in Oostvoorne en Brielle gekeken voor een woning, maar kwamen tot de conclusie dat we Rotterdam nog een beetje in het vizier willen houden.”

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 15-2021. Deze editie ligt t/m 20 april in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.