Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: zó maak je van jouw tuin een prachtige, luxe loungeruimte

Binnenkijker: zó maak je van jouw tuin een prachtige, luxe loungeruimte

Binnenkijker: zó maak je van jouw tuin een prachtige, luxe loungeruimte

Een luxe loungeruimte in de buitenlucht? Dat willen we wel! Deze spectaculaire patio’s en terrassen ter inspiratie zijn niet voor elk huis weggelegd, maar hé een mens mag dromen, nietwaar?

Vuurtje stoken

Kleine patio als achtertuin? Metsel rondom plantenbakken en een bank. Planten en eventueel een boompje versterken het gevoel van privacy. Goede vuurschaal in het midden die ook als barbecue kan fungeren, en dit is  je zomeradres. Waarom zou je voor gras of tegels kiezen? Zand in je tuin zorgt voor een instant strandgevoel.De tekst gaat verder onder de foto.

loungeruimte vuurtje stoken

Room with a view

Eén zijde van dit vakantiehuis komt in z‘n geheel uit op een woongedeelte buiten. Je loopt zo de ‘buitenkamer’ in, waar het uitzicht fantastisch is en nooit verveelt. Tip: De buitenbanken hebben een onderstel van sparrenhout. Dat past bij het interieur van het huis en vormt zo mooi een geheel.

De tekst gaat verder onder de foto.

loungeruimte room with a view

Groene kamer

De hangplanten aan de overkapping geven met het groen in de omgeving een beschut gevoel, alsof je onder de bomen ligt te dutten. Tip: het knalblauw in de bekleding en tegels zorgt voor wat spice. Hout en riet creëren rust.

De tekst gaat verder onder de foto.

loungeruimte groene kamer

Vintage droom

Niks strak, maar een mix van vintage  die het terras knus maakt. Tip: Het vergt een geoefend oog om mooie stukken te herkennen in de kringloop. Begin met sleutelstukken – een opvallende rotanstoel of een collectie oud porselein – en bouw de rest eromheen.

De tekst gaat verder onder de foto.

loungeruimte vintage droom

Lees ook
Binnenkijker: ‘We dromen wel van een huis op het platteland, maar we gaan nooit verhuizen’

Alle hens aan dek

Dit ’dek’ heeft houten schuifluiken om de ruimte (deels) af te schermen van harde wind of fel zonlicht. De buitenmuur kreeg een kleur alsof die binnen is en een decoratie. Tip: het bijzondere plafond lijkt lastig na te bouwen, maar een beetje timmerman ziet hier een leuke uitdaging in.

loungeruimte Alle hens aan dek

Meer inspiratie nodig? In Flair 19-2021 staan nog vijf loungeruimtes. Deze editie ligt t/m 18 mei in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Tekst: Robyn Alexander | Fotografie: Greg Cox/Bureaux, Warren Heath/Bureaux, Elsa Young/Bureaux