Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijker: ‘Ons huis is geen pagina uit een interieurcatalogus’

Binnenkijker: ‘Ons huis is geen pagina uit een interieurcatalogus’

Binnenkijker: ‘Ons huis is geen pagina uit een interieurcatalogus’

Het jarentwintighuis dat Bart kocht was minimalistisch ingericht met veel wit en één bruine wand. Tot kleuren-wervelwind Sacha voorbijkwam en potten verf meenam. Gelukkig matchten de vintage meubels van het stel perfect, waardoor het huis nu precies die uitstraling heeft die bij het gezin past.

Binnenkijken bij…

Wie: Sacha (26, docent beeldende kunst), Bart (40, grafisch ontwerper en co-partner Studio Denk), zoon Puk (3)

Wat: karakteristieke, vrijstaande jarentwintigwoning

Waar: Venlo

Grootte: 130 m2

“Ik kocht het huis in goede staat, renovatie was niet nodig,” steekt Bart van wal. “De lay-out was perfect. Ik kende Sacha toen nog niet en creëerde een minimalistisch, mannelijk interieur met vintage meubels, retro stukken en mijn collectie kunstwerken die ik voor een groot deel tijdens reizen heb gekocht.”

‘Het enige wat we nieuw kochten waren basisstukken’

Sacha bracht letterlijk en figuurlijk kleur in zijn leven. Waar de muren in Barts huis op één na wit waren – de enige andere muur was bruin – woonde Sacha in een huis met bloemrijk behang en veel kleur. Sacha: “Toen we gingen samenwonen wilden we een stijl vinden die voor ons allebei goed zou voelen.” Bart: “We delen een passie voor vintage accessoires en meubels, daardoor was het makkelijk om onze stukken samen te voegen. Het enige wat we nieuw kochten waren basisstukken, zoals de bank, meubels voor de keuken en voor onze slaapkamer.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Kleurexperiment

Sacha maakte haar vrouwelijke stijl iets strakker en haar kleurgebruik iets subtieler. “Ik sloeg de bloemrijke patronen en ontwerpen over, maar ging wel aan de slag met kleur. Ik ben altijd gepassioneerd geweest door kleuren en experimenteer graag met verschillende combinaties. Vaak koop ik de kleur die ik in gedachten heb, maar soms gooi ik restjes bij elkaar om te kijken hoe dat uitpakt. Dat zijn vaak de beste verrassingen, helaas wel onmogelijk om te herhalen.” Dat er regelmatig iets verandert in het huis zal je niet verbazen. “Daar moest Bart in het begin wel even aan wennen. Tegenwoordig vindt hij het niet erg als hij na het werk thuiskomt en ontdekt dat de muur in de woonkamer ineens groen is.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Op de to-dolijst

“We houden van het interieur zoals we dat samen hebben gecreëerd. Het laat zien wie we zijn en is geen pagina uit een interieurcatalogus geworden. Alleen de kleur in onze slaapkamer is nog een puntje van aandacht. Vroeger zat er vintage behang op de wanden, later kozen we antracietgrijs. Binnenkort krijgen de muren een andere kleur, we hebben alleen nog niet gekozen welke.” De keuken en de badkamer staan nog op de to-dolijst. Sacha: “We zouden heel graag een nieuwe keuken plaatsen. In ons hoofd hebben we het droomontwerp al gemaakt: eenvoudige stijl, geen kastjes aan de muur, veel hout en zwart-witte details. O… en een kookeiland in het midden.”

Lees ook
Binnenkijker: ‘Het is een woning geworden waaruit we voorlopig niet weggaan’

“De tweede wens is een nieuwe badkamer op de eerste verdieping,” vertelt Bart. “Daar heeft voorheen een ligbad in gezeten, maar dat hebben we weggehaald. Daar hebben we nu spijt van. We willen graag een vrij grote badkuip plaatsen, zodat we kunnen genieten van een familie-wellness. Ook hier graag veel hout en zwart-witte details. De vloertegels mogen dus blijven!”

Lees het hele verhaal, inclusief meer foto’s, in Flair 14-2021. Deze editie ligt t/m 13 april in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Ivar Jansen | Styling en tekst: Wilma Custers | Tekstbewerking: Monique Butter