Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijken: rijtjeshuis werd eyecatcher

Binnenkijken: rijtjeshuis werd eyecatcher

Binnenkijken: rijtjeshuis werd eyecatcher

Aggy (37, leerkracht en onderneemster) woont met Guido (41, brandmanager surfmerk) en Noor (6) in een jarenzeventighuis in Harderwijk. De woonoppervlakte is 125 vierkante meter en ze wonen er tien jaar.

‘Eigenlijk wilde ik dit huis niet eens bekijken. Het leek me nogal saai en ‘meer van hetzelfde’. Eenmaal over de drempel zag ik ook de voordelen, zoals de ligging en de mogelijkheid om het huis helemaal naar onze zin te maken. Het huis was nogal rechttoe rechtaan dus we wilden het niet alleen binnen, maar ook aan de buitenkant een andere look geven. De schuur, standaard bij deze huizen, kreeg een ander aanzicht door een paar oude staldeuren. De baksteentjes werden antraciet en de kozijnen wit. Er werden appelbomen in de tuin geplant en het sfeertje dat is ontstaan komt een beetje in de buurt van de prachtige oude boerenhuizen die je veel in Zeeland ziet en waar ik dol op ben. De verbouwing verliep in etappes.

Na alles volledig gestript te hebben, plaatsten we eerst de keuken en het sanitair. Daarna werd alles gestuukt. Soms probeer ik kleuren uit, maar altijd kom ik weer terug op natuurlijke en basic tinten zoals zwart en wit. Die kleuren kunnen altijd en zijn tijdloos naar mijn idee. En je kunt er heel veel mee combineren. Ik zal daarom nooit veel geld uitgeven aan muurverf of behang. Wit vind ik uiteindelijk altijd het mooist en bijna alle wanden in ons huis zijn in deze kleur. Behalve de zwarte muur in onze slaapkamer. Die verfde ik met kalkverf van Painting The Past. Ik ben er blij mee, want het verveelt nog steeds niet en ik vind de combinatie met bijvoorbeeld fris wit beddengoed en witte accessoires door het optimale contrast nog altijd heel erg mooi.

Favoriete winkels

Hema
Ikea
Xenos
Combitex
Kringloop
Marktplaats

Leuke webshops en sites

tekst-line.nl
teleukhout.nl

Woontip van Aggy

Met wit als basis kun je heel veel kanten op met je interieur. Met muurstickers, die makkelijk weer te verwijderen zijn, kun je zelf je eigen behang ontwerpen.

Aggy online

www.aggyslifestyle.nl

 

Bron Flair 15 – 2016

Onder redactie van Marlies Huisman. Tekst: Eva Lunshof. Fotografie: Jeltje Janmaat. Shopping: Jorian Lub.