Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijken bij Mandy en Bas: Miami-vibes in het oer-Hollandse Leiden

Binnenkijken bij Mandy en Bas: Miami-vibes in het oer-Hollandse Leiden

Binnenkijken bij Mandy en Bas: Miami-vibes in het oer-Hollandse Leiden

Wie het huis van Mandy en Bas ziet verwacht flamingo’s in de verte en cocktails op het terras, terwijl je Cubaanse deuntjes hoort. De werkelijkheid is anders: deze verrukkelijke Miami-vibes vind je in het oer-Hollandse Leiden.

Miami-sfeer met minimalistisch

Een ‘Palm Springs slash Miami-sfeer gecombineerd met een minimalistische stijl’, dat is wat Mandy voor ogen had. Een interieur met veel vintage items die worden tentoongesteld tegen een palet van lila, perzik en munt. En dat in een Leidse arbeiderswoning!

“Ik was op zoek naar een huis met karakter en ziel, met originele kenmerken, dat zich ervoor leende om een heel eigen sfeer te krijgen. Een sfeer van deze tijd. Op het moment dat ik dit huis op Funda zag, zei ik tegen Bas: ‘Ik wil dit huis heel graag.’ Een bezichtiging had ik er niet eens voor nodig.”

Hoewel alles aan dit huis ideaal leek – dicht bij de stad, een ruime achtertuin grenzend aan de gracht – moest het stel bij de eerste bezichtiging wel out of the box denken. De vorige eigenaren waren vastgelopen in de jaren zestig en zeventig, wat de inrichting betrof.

Muren waren geschilderd in rood, blauw en geel en bladderden op sommige plaatsen af. Het huis was verwaarloosd, werd op sommige plaatsen bij elkaar gehouden door ducttape en had behoefte aan een royale dosis TLC. Maar Mandy zag het potentieel in het huis. “Ik had al eens een lunchroom opnieuw ingericht, dus deze nieuwe uitdaging nam ik graag aan.”

Lees ook
Binnenkijken bij Jeanne op een woonboot: ‘Ik kan ’s ochtends vroeg zwemmen’

Cosmetische ingreep

Wat het huis nodig had, was een cosmetische ingreep. “Er was wel één grote verandering doorgevoerd door de vorige eigenaren. Ze hadden de indeling van de bovenverdieping veranderd, die bestond oorspronkelijk uit twee slaapkamers en een kleine badkamer. Zij hadden er één grote slaapkamer en een ruime badkamer van gemaakt, ideaal voor ons.

Beneden kwam een kleine uitbouw. We verplaatsten de keuken over de hele breedte van het huis naar de ruimte die voorheen fungeerde als smalle hal plus een stukje van de achtertuin. Die tuin is groot genoeg, dus de kleine extra ruimte aan de zijkant van het huis had geen toegevoegde waarde. Nu hebben we de perfecte eetkeuken.”

De Ikea-keuken is onopvallend, zonder bovenkasten. De kasten en het aanrechtblad zijn in vergelijkbare tinten als de vloer geschilderd, waardoor de keuken bijna naar de achtergrond verdwijnt. Dankzij een dakraam, patrijspoort en openslaande deuren, stroomt het daglicht de ruimte binnen.

Deze binnenkijker staat in Flair. Lees en bekijk de rest in Flair 17-2022.

productie cocofeatures.com | fotografie Muk van Lil | styling Mandy de Groot | tekst Geraldine Nesbitt | tekstbewerking Monique Butter