Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijken in het Zaanse huis van Gabriëlla en Paul: ‘Standaard zal het bij ons in huis nooit worden’

Binnenkijken in het Zaanse huis van Gabriëlla en Paul: ‘Standaard zal het bij ons in huis nooit worden’

Binnenkijken in het Zaanse huis van Gabriëlla en Paul: ‘Standaard zal het bij ons in huis nooit worden’

Doorsnee is het Zaanse huis van Gabriëlla en Paul allerminst. Je kijkt er je ogen uit. Zo is er een trap met panterbekleding, een wand met toekanbehang en werd de keuken rond een werkbank gebouwd. Want standaard of minimalistisch, daar doet dit gezin niet aan. 

Binnenkijken bij…

Wie: Gabriëlla de Vries (41, interieur- en conceptstylist), Paul (43, projectmanager) en dochters Fiep (11) en Lou (9)
Wat: jarentwintighuis
Waar: in een hofje in Zaandam
Grootte: 108 m²

Nadat de aankoop van een ‘groot en duur’ huis in Haarlem niet doorging, gooiden Gabriëlla en Paul het over een andere boeg. Gabriëlla: “We dachten: misschien moeten we niet gaan voor groter en duurder, maar juist een stapje terug.” Het stel besloot een kleiner en betaalbaarder huis te kopen op één inkomen. “We wilden niet werken voor ons huis, maar meer vrijheid krijgen. Nou, dat is gelukt!”

Koken op een werkbank

Hun oog valt op een jarentwintigwoning in Zaandam. Het staat in de hoek van een hofje, waardoor het een ongewone indeling heeft. “In de woonkamer zit een knik, waardoor de keuken als het ware uitwaaiert in een hoek. Het woonoppervlak is vergelijkbaar met ons vorige huis, maar dit huis heeft een relatief kleine woonkamer en de meeste ruimte boven. De grap is: we hebben het kleinste huis van onze vriendengroep, maar toch zijn de feestjes vaak hier. We houden van vrienden en familie die spontaan komen aanwaaien.”

De keuken hebben Gabriëlla en Paul zelf ontworpen. Ze moesten creatief omspringen met de beperkte ruimte. Een aantal lades in de hoek werden wat minder diep, zodat de vaatwasser nog open kon. “Tijdens de verhuizing kwam een oude werkbank van Paul tijdelijk in ons huis te staan en toen dacht ik: die moet onderdeel van de keuken worden. We hebben hem zo aangepast dat er lades en frontjes in gemaakt konden worden. Ik wilde heel graag een marmeren blad én wasbak. Dat laatste leek Paul niet zo praktisch, en dat is het ook niet, weet ik nu. Je kunt ’m niet schoonmaken met schoonmaakmiddelen, dus je blijft er altijd wat vlekjes in zien. Ik neem ze voor lief, want verder ben ik blij met de look-and-feel van de keuken.”

De tekst gaat verder onder de foto.

binnenkijker keuken

Pantertrap

Gabriëlla is stylist en richt onder andere kantoorpanden in. Ze probeert in haar werk eigenheid die bij het DNA van de klant past aan te brengen. “Dat doe ik thuis ook. Zodra je binnenkomt, moet je je thuis voelen.” Dat begint in het huis van Gabriëlla en Paul al in de hal, waar een ‘pantertrap’ naar boven leidt. “Ik houd niet van standaard. De trapbekleding met panterprint móést ik hebben. Ik word blij van onze kitscherige, gouden badkamerkraan in de vorm van een zwaan en van de twee banken in de woonkamer in plaats van één. In ons geval: een oude Leolux-bank waar de scheuren in zitten en de Togo van Ligne Roset die op een filmset in België is gebruikt. Ik vind rustige interieurs met zwart en wit prachtig, maar ons huis wordt toch altijd weer een verzameling van van alles.”

Lees ook
Binnenkijker: zó maak je van jouw tuin een prachtige, luxe loungeruimte

Heerlijk huis of niet, inmiddels maken Gabriëlla en Paul toch alweer plannen voor de verbouwing van een houten huis uit 1860 in Westzaan. “Een kans die we niet aan ons voorbij konden laten gaan. Voor het eerst in mijn leven heb ik het gevoel dat we daar misschien wel echt oud gaan worden.”

binnenkijker pantertrap

Meer inspiratie nodig? In Flair 20-2021 staan nog meer foto’s. Deze editie ligt t/m 26 mei in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.