Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Binnenkijken: Frans in Japanse stijl

Binnenkijken: Frans in Japanse stijl

Binnenkijken: Frans in Japanse stijl

Valérie (45, oprichtster en designer van Otsuki Sama) woont met haar kinderen Eloi (14), Violette (12) en Joseph (9) in een huis uit 2006 op het Franse platteland. De woonoppervlakte is 300 vierkantemeter en ze woont er sinds drie jaar.

‘Voordat ik naar Japan verhuisde dacht ik dat Parijs de beste woonplek op aarde was. Maar terug in Frankrijk vond ik het er lawaaierig en veel te druk. Tussen Parijs en Versailles kwam ik dit huis tegen. Op het platteland en in een omgeving waar 100 jaar geleden de impressionisten hun schilderijen schilderden. Ik werd verliefd op de oude dorpjes in het groen en de schilderachtige sfeer die hier nog steeds voelbaar is. Ik hou van de Japanse merk cultuur; een perfecte mix van de Japanse traditie en moderniteit. Toen ik in Japan woonde leerde ik veel over de Japanse taal en het Japanse leven. En ik leerde de kunst van het kalligraferen. In Japan reisde ik veel en ik begon er een blog over tradities, films en boeken. Eenmaal weer in Frankrijk startte ik mijn bedrijf Otsuki Sama. Ik ontwerp en beschilder stoffen en producten zoals beddengoed, tassen, kussens en meubels. En ik importeer producten uit Japan. Ons huis is gebouwd op een heuvelachtig terrein en de bovenste verdieping is mijn favoriete plek. Vanaf hier heb je het mooiste uitzicht op de groene omgeving. Elk seizoen zorgt voor een andere sfeer door het verschil van het licht. Het is overdag nooit donker binnen, hoe hard het ook regent. Hoe meer regen, hoe groener de tuin denk ik altijd. We genieten allemaal enorm van dit huis. De fijne tuin met terrassen dragen daar aan bij want we zijn heel veel buiten. Mijn favoriete moment is als de zon onder begint te gaan. Met een paar kleine lampjes aan en een kaars hier en daar vind ik dat het gezelligste moment van de dag.

Favoriete winkels

Serendipity in het 6e arrondissement in Parijs
Conran shop, Rue du Bac in Parijs
45rpm shop aan de Rue du Marché in Parijs

Leuke webshops en sites

www.challieres.com
www.bonton.fr

Woontip van Valérie

Heb je een tuin of een mooi uitzicht vanuit je huis? Maak dit uitzicht dan onderdeel van je interieur.

Valérie online

www.otsuki-sama.com
www.otsukisamaleblog.com
@otsukisamaminiblog

 

Bron Flair 16 – 2016

Onder redactie van Marlies Huisman. Tekst: Eva Lunshof. Fotografie: Louis Lemaire. Styling: Danielle Verheul. Shopping: Jorian Lub