Je kunt natuurlijk een blik tomatensoep opentrekken en opwarmen. Maar wil je een keer uitpakken en iets bijzonders op tafel zetten? Probeer dan deze bijzondere tomatensoep eens.
Gekoelde soep van geroosterde tomaten met tapiocaparels
Voor 4 personen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 1 uur
Dit heb je nodig
750 g grote rijpe tomaten
500 g tomaten in diverse formaten en kleuren
3-4 el olijfolie
1 teen knoflook, gepeld en geperst
zeezout
100 g tapiocaparels (of neem vermicelli)
1 lente-uitje, gesnipperd
Zo maak je het
Pureer de grote tomaten in de keukenmachine. Bekleed een zeef met twee lagen kaasdoek en een schone theedoek en zet die boven een grote kom. Doe de helft van de tomatenpuree in de beklede zeef. Draai de uiteinden van de stof in elkaar en knijp al het sap eruit. Schraap de pulp uit de doek en herhaal de stap met de resterende tomatenpuree. Zet het tomatenvocht apart. Verwarm de oven voor op 120°C. Halveer de kleine tomaatjes en snijd de grotere in vieren. Doe ze in een kom en meng de olie en knoflook erdoor. Bestrooi het geheel met zout. Leg de stukken tomaat op een bakplaat en bak ze 1 uur in de oven. Kook intussen de tapiocaparels in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schep vlak voor het serveren het tomatenvocht, de tapiocaparels en de geroosterde tomaten in serveerkommen. Strooi er de lente-ui over en besprenkel de soep met de resterende olie.
De recepten komen uit Mijn Franse keuken, meer dan 100 recepten van Franse marktpleinen, bergen en kusten, Rachel Khoo € 19,99, Kosmosuitgevers.nl