Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Rennen naar de (online) winkel: je kunt nu bier met chocoladesmaak kopen

Rennen naar de (online) winkel: je kunt nu bier met chocoladesmaak kopen

Rennen naar de (online) winkel: je kunt nu bier met chocoladesmaak kopen

Yep, je leest het goed. Bier met chocoladesmaak en je kunt het nú halen. Het is de combinatie waarvan je niet wist dat je ‘m nodig had en wij zijn net zo verbaasd als jij. Tony’s Chocolonely en Brewdog hebben samengewerkt aan een gloednieuwe biersmaak die, als het aan ons ligt, een groot succes gaat worden.

Brewdog en Tony’s Chocolonely

We snappen dat je nog even moet wennen aan dit idee, maar als-ie heel vies was hadden Tony’s en Brewdog ‘m vast niet gemaakt, toch? Het biertje heeft in ieder geval een hele leuke naam, namelijk ‘Tony’s Hopolonely’. Oké, maar wie dit heeft bedacht verdiend een Award voor beste naambedenker óóit. Mocht je de grap nog niet snappen, geen stress: bier wordt namelijk onder andere van hop gemaakt, wat dus maakt dat de naam ‘Tony’s Hopolonely’ niet beter gekozen had kunnen worden.

Bier met chocoladesmaak

Allemaal leuk en aardig, zo’n goed bedachte naam, maar is het biertje het ook echt waard? Volgens Tony’s Chocolonely zeker wel. Het limited edition drankje is namelijk gebaseerd op een bestselling chocoladereep van het bedrijf: de witte framboos knettersuiker reep. Wat je dan krijgt is een frambozenmilkshake IPA (5,7 procent alcohol) met witte chocolade. “Een knettergoede combi als je ’t ons vraagt en de ultieme verfrisser”, aldus het Instagram-account van Tony’s Chocolonely. Toch maar een keertje proberen dan?

Goede doel

Niet alleen moet het biertje heel lekker zijn, een deel van de opbrengst van de biertjes gaat ook nog eens naar het goede doel. “Voor elk verkocht biertje doet BrewDog een donatie aan de Chocolonely Foundation, waarmee we cacao-communities in West-Afrika ondersteunen. Choco cheers op ’t veranderen van de wereld, één biertje, één reep tegelijk.”

Lees ook
Super easy en goddelijk lekker: zó maak je Kinder Bueno ijsjes

Snel bij wezen

We hebben je nu waarschijnlijk razend enthousiast gemaakt (sorry daarvoor), maar je móet nu eigenlijk wel een biertje of zes bestellen. Tony’s zegt dat je er heel snel bij moet zijn, want ze zijn ‘hartstikke limited’. Je kunt ze via deze site bestellen. Happy weekend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Getty, Instagram