Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: van huisdieren worden we zielsgelukkig

Bewezen: van huisdieren worden we zielsgelukkig

Bewezen: van huisdieren worden we zielsgelukkig

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een huisdier vaak vele malen gelukkiger zijn dan mensen zonder. We hebben huisdieren eigenlijk gewoon nodig en dit is waarom: 

Lees ook: Wat doet je kat als jij nét even weg bent? Deze tips helpen bij onverwachte eigenschappen

Niet alleen

Een huisdier is hartstikke goed tegen de eenzaamheid, want met een huisdier ben je nooit alleen. Jouw viervoeter vraagt om je aandacht en heeft jouw zorg nodig. Wie een hond heeft, doet vaak sociale contacten op bij het uitlaten. Daarnaast krijg je tijdens het uitlaten ook de nodige beweging. Weer of geen weer, vroeg of laat, je hond moet nu eenmaal meerdere malen per dag naar buiten en jij zult met hem mee moeten.

Gemoed

Om meerdere redenen is het hebben van een huisdier heel goed voor je mentale gezondheid. Onderzoek wees meerdere malen uit dat huisdieren een belangrijke rol spelen in de strijd tegen angsten en depressies. Een dier houdt van je en dat merk je. Baasjes voelen zich vaak nodig, geliefd en gewaardeerd dankzij hun huisdier.

Knuffelhormoon

Door het omgaan met onze huisdieren wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. Dit hormoon wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd en dat onstaat door een fysieke aanraking. Het hormoon zorgt voor warme gevoelens als hechting en vertrouwen, onderdrukt angst en verlaagt de bloeddruk en de hartslag.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10