Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: tijdbesparende producten maken gelukkig

Bewezen: tijdbesparende producten maken gelukkig

Bewezen: tijdbesparende producten maken gelukkig

Een vaatwasser overbodige luxe? Niet helemaal. Uit een nieuwe studie blijkt namelijk dat geld uitgeven aan dingen die je meer vrije tijd geven, je gelukkiger maakt.

Lees ook: Deze dingen mogen nóóit in de vaatwasser

Het onderzoek is gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Science en toont aan dat mensen die geld besteden aan tijdbesparende investeringen, gelukkiger zijn. Dit kan ook zijn door een poetsvrouw of tuinman in te huren, in plaats van het zelf te doen. Je krijgt hierdoor meer vrije tijd en die extra ruimte zorgt voor meer tevredenheid.

Niet alleen voor rijke mensen
Maar zo’n investering, dat kost toch hartstikke veel geld? Ja, maar volgens de onderzoekers geldt het niet alleen voor rijke mensen. ‘Mensen die een gemiddeld loon hebben, halen voordeel uit het winnen van tijd’, schreven de auteurs in de publicatie. Ze hebben hiervoor meer dan 6.000 volwassenen onderzocht uit verschillende landen waaronder Nederland. Deze deelnemers moesten vragen beantwoorden over hoe vaak ze geld uitgeven, hoe vaak ze zich goed voelden en hun levenstevredenheid.

Inkomen
Het resultaat: mensen die geld uitgeven aan producten die tijd besparen waren veel gelukkiger en ook nog eens tevreden met hun leven. Ook de inkomens zijn hierbij achteraf in kaart gebracht en de onderzoekers vonden dezelfde effecten bij zowel hoge als lage lonen.

Luier
Maar let op, het uitbesteden van klusjes heeft wel een nadeel. ‘Mensen die een poetsvrouw huren of een buurjongen betalen om het gras te maaien, voelen zich misschien wel luier’, zei dokter Ashley Whillans, aan de Harvard Business School. Wij zeggen liever lui en gelukkig, dan het zelf doen en ongelukkig: dus huur die tuinman maar in!

via GIPHY

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: NewsMonkey.be | Beeld: GIPHY & Sanoma Beeldbank