Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: stellen die samen schoonmaken, hebben vaker seks

Bewezen: stellen die samen schoonmaken, hebben vaker seks

Bewezen: stellen die samen schoonmaken, hebben vaker seks

Zeurt jouw partner dat jullie niet genoeg seks hebben, maar steekt hij tegelijkertijd nauwelijks de armen uit de mouwen? Dan heb je vanaf nu nog een goede reden om hem van de bank te trekken, want koppels die samen schoonmaken zouden meer seks hebben.

Lees ook: 4x yogaposes die je seksleven drastisch verbeteren

Samen het huishouden doen is niet alleen bevorderlijk voor een schoon en opgeruimd huis, maar ook voor jullie seksleven. Zo beweert een onderzoeksteam van de Georgia State University onder leiding van Daniel L. Carlson. Hiervoor werden drie soorten koppels onder de loep genomen, namelijk met een gelijkwaardig huishouden, een modern mannenhuishouden en een huishouden waarbij vooral de vrouw aan het werk was in huis.

Uit het onderzoek bleek dat relaties waarin mannen en vrouwen evenveel deden wat betreft het huishouden, gemiddeld 6,8 keer per maand seks hadden. Dit was twee keer meer dan in een relatie met een mannenhuishouden, en een half keer meer dan in vrouwenhuishoudens. Dit zou alles te maken met de tevredenheid over de wel of geen eerlijke verdeling. Is een van de twee ontevreden, dan is er minder seks. Goede reden om je man van de bank te trekken, dus. Óf zelf vaker iets te doen!

Wil je niets meer missen van Flair deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x Flair voor 10 euro!