Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: samen wijn drinken is goed voor je relatie

Bewezen: samen wijn drinken is goed voor je relatie

Bewezen: samen wijn drinken is goed voor je relatie

Jij kijkt samen met je vriend naar de voetbal en in ruil gaat hij mee naar de winkelstraat op zaterdagnamiddag. In een relatie moet je vaak een compromis sluiten, maar het kan ook anders. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat koppels die samen wijn drinken ook samen blijven. En dat doen we allemaal graag, toch?

Gedurende tien jaar werden 2.767 getrouwde koppels ondervraagd. Zo kregen ze enkele vragen over hun drinkgewoontes voorgeschoteld. Belangrijk: de studie suggereert niet dat je meer moet drinken en alcohol is zeker niet de enige factor die hier van belang is.

De vragen van het onderzoek waren heel uiteenlopend. Zo moesten ze aangeven of ze alcohol dronken en hoeveel keer per week  ze een glaasje dronken. Ook kregen de koppels enkele vragen over hun huwelijk bijvoorbeeld of hun partner betrouwbaar is.

Samen drinken 

Uit de conclusie kunnen we opmaken dat meer dan de helft van de koppels af en toe een glaasje wijn drinkt. Ook zien we dat mannen meer alcohol drinken dan vrouwen. Waar zit nu juist het probleem? Wanneer een vrouw wel drinkt en haar partner niet zijn er vaak problemen binnen hun relatie.

Lees ook
Bewezen: je komt per jaar extra kilo’s aan als je te weinig slaapt

Het gaat hier dus niet om de hoeveelheid, maar of je samen een glaasje drinkt of niet. De studie toont ook aan dat koppels die samen gezellig iets drinken elkaar meer beïnvloeden, en ook vaker tijd met elkaar doorbrengen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 Bron: Flair.be | beeld: GettyImages