Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Bewezen: Nederlanders zijn bereid meer geld uit te geven om hun goede voornemens waar te maken

Bewezen: Nederlanders zijn bereid meer geld uit te geven om hun goede voornemens waar te maken

Bewezen: Nederlanders zijn bereid meer geld uit te geven om hun goede voornemens waar te maken

Nederlanders zijn bereid om geld te betalen om hun goede voornemens waar te maken. Deze maand geeft bijna 50 procent van de mensen meer geld uit dan normaal aan bijvoorbeeld gezondheidsproducten waarmee ze hun goede voornemens kunnen waarmaken. Een slowjuicer, hartslagmeter of zelfs fitnessapparaat – sommige mensen zijn zelfs bereid om er meer dan 1000 euro voor neer te tellen. 

Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Kieskeurig.nl onder meer dan 5000 respondenten. Het daadwerkelijke zoekgedrag bij de productvergelijker sluit hier nauw op aan. Zo wordt er deze maand 103% meer gezocht op fitnessapparatuur ten opzichte van eind 2016. Ook andere producten, zoals een slowjuicer (+77%), hartslagmeter (+37%) en  elektrische fiets doen het goed (+42%).

De site deed vroeg ook hoeveel extra geld mensen bereid waren uit te geven. Wat bleek? Bijna 50 procent van de mensen heeft er maximaal 50 euro voor over om hun goede voornemen te verwezenlijken en 17 procent wil er zelfs meer dan 1000 euro voor neertellen.

Meer seks
Werken aan de gezondheid en afvallen zijn bij 20 procent van de ondervraagden de meest populaire voornemens. Op nummer twee komt sporten als meest ideale doel voor 2017. Als derde in de top tien staat meer seks als een hoopvol streven dit jaar. Bekijk hieronder de volledige top tien. Staan jouw goede voornemens ertussen?

Top 10 goede voornemens:

  1. Werken aan een goede gezondheid / afvallen
  2. Meer sporten
  3. Meer seks
  4. Klussen in het huis
  5. Energiezuiniger leven
  6. Meer aandacht aan innerlijke welzijn
  7. Aardiger zijn voor anderen
  8. Iets nieuws leren / hobby starten
  9. Meer koken / bakken
  10. Opleiding starten / nieuwe baan

 

Lees ook:

Bron: Kieskeurig.nl