Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > BEWEZEN: Mannen huilen eerder dan vrouwen na een functioneringsgesprek

BEWEZEN: Mannen huilen eerder dan vrouwen na een functioneringsgesprek

BEWEZEN: Mannen huilen eerder dan vrouwen na een functioneringsgesprek

Huilen op het werk: het overkomt ons allemaal wel eens, maar daar wordt het niet leuker op. Niks zo vervelend als prikkende ogen tijdens een functioneringsgesprek of een overslaande stem in een verhitte discussie met je collega.

Toch is het de helemaal niet zo vreemd om geëmotioneerd te worden tijdens je werk, kritiek op je functioneren voelt vaak toch een beetje als een persoonlijke aanval – hoewel in de meeste gevallen absoluut niet zo bedoeld is.

Huilen op je werk heeft wordt nog wel eens”typisch iets voor vrouwen” genoemd. Die seksistische opmerking kan je in het vervolg resoluut weerleggen met de cijfers van het onderstaande onderzoek van Amerikaanse softwareproducent Adobe.

Feedback

In een groot onderzoek werden 750 mannelijke medewerkers gevraagd naar hun emoties op de werkvloer. Een kwart van de ondervraagden gaf toe te huilen na hun jaarlijkse functioneringsgesprek. In vergelijking: bij de ondervraagde groep vrouwen was dit slechts 18 procent.

Bovendien wees hetzelfde onderzoek uit dat na een rondje “opbouwende kritiek” bijna de helft van de mannelijke ondervraagden (43 procent) direct zijn cv oppoetste en actief – maar wel in het geheim – op zoek ging naar een nieuwe baan. Bij de vrouwen was dat slechts 31 procent.

Met andere woorden: vrouwen kunnen beter omgaan met kritiek. Ha! Dat is nog eens iets om te onthouden (lees: als mantra in je hoofd te herhalen) de volgende keer dat je baas je op het matje roept omdat voor de zoveelste keer te laat was afgelopen maandag.

 

 

 

 

Lees ook:

Bron: PureWow, Adobe