Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > BEWEZEN: Dit is de oorzaak van jouw RBF

BEWEZEN: Dit is de oorzaak van jouw RBF

BEWEZEN: Dit is de oorzaak van jouw RBF

Zeggen mensen jou ook altijd dat je wat meer moet lachen? Of krijg je steeds de vraag of je slechtgehumeurd bent? Nou, dan heb jij waarschijnlijk last van een RBF, ofwel een ‘Resting Bitch Face’.

De ‘Resting Bitch Face’ heeft dan misschien pas een naam gekregen, het fenomeen bestaat al véél langer. Mensen met een RBF vertonen een constante blik van ergernis of minachting terwijl ze niet praten of geen emotie tonen. Ze zijn er zich echter vaak niet van bewust, en kunnen er dus niet aan doen dat ze ongeïnteresseerd en arrogant overkomen. En hoewel er geen genezing is voor het fenomeen, zijn onderzoekers er nu wel achtergekomen wat een oorzaak zou kunnen zijn.

Gedragswetenschappers Jason Rogers en Abbe Macbeth hebben geprobeerd om uit te zoeken waarom sommige gezichten overkomen als uitdrukkingsloos en sommigen als veroordelend of spottend, wanneer hun eigenaars geen emoties tonen. Ze voerden een studie uit op duizenden gezichten met behulp van een tool genaamd FaceReader, ontworpen om specifieke gezichtsuitdrukkingen te identificeren. FaceReader concentreert zich op ongeveer 500 punten op het menselijk gezicht en benoemt ieder gezicht daarna op basis van de menselijke emoties geluk, verdriet, angst, verbazing, woede, walging, minachting en uitdrukkingsloos. Bij gezichten die geen emotie toonden werd 97% bestempeld als uitdrukkingsloos en enkel 3% als emotie. Bij mensen met een RBF werd slechts 93% bestempeld als uitdrukkingsloos en 7% als emotie, meer bepaald minachting. Minachting zou gekenmerkt worden door het optrekken van de lippen langs 1 of beide kanten en het lichtjes dichtknijpen van de ogen. Mensen die bovenstaande kenmerken dus eigen zijn, hebben een grotere kans op een ‘Resting Bitch Face‘.

Heb jij een RBF? Geen zorgen, deze bekende sterren staan er ook bekend om:

 

US-ENTERTAINMENT

Copyright: ANP

Copyright: ANP

Copyright: ANP

 

Copyright: ANP

Lees ook: